Orașe de pe marginea stâncilor Orașe de pe marginea stâncilor

2022-03-29

  • Drive
  • Alte
  • Orașe de pe marginea stâncilor

Orașe de pe marginea stâncilor

Lima, Peru

O secțiune lungă a metropolei sud-americane cu aproape 10 milioane de locuitori este construită pe stâncă, iar aici, pe marginea prăpastiilor, nu sunt case mici, ci clădiri înalte, cu 10-20 etaje. Cartierul Costa Verde este situat pe coasta Oceanului Pacific – chiar dacă nu este la fel de luxos ca celelalte aparținând capitalei peruviene, este deosebit de popular în rândul parapantiștilor.

Foto: Unsplash

Busan, Coreea de Sud

Al doilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud este situat pe coasta Mării Japoniei. Templul budist Haedong Yonggung a fost construit în secolul al XIV-lea de un meșter local, sfătuit în vis de zeul mării să ridice un templu pe stâncă pentru a pune astfel capăt foametei. Clădirile ridicate de el se numără și astăzi printre cele mai vechi și mai frumoase obiective turistice ale orașului.

Foto: Getty Images

Ronda, Spania

„Perla Andaluziei" este construită pe stânci înalte de peste 700 de metri. Centrul vechi, fondat de mauri, este legat de restul așezării de un pod construit deasupra prăpastiei în 1793. Orașul l-a inspirat pe Ernest Hemingway, care și-a petrecut mult timp aici.

Foto: Unsplash

Castellfollit de la Roca, Spania

Satul medieval construit pe o stâncă la confluența a două râuri este una dintre cele mai faimoase localități din Catalonia. Mănăstirea Sant Salvador, fondată în secolul al XI-lea, oferă priveliști uluitoare asupra Pirineilor. În regiune se poate zbura în mod regulat cu baloane cu aer cald, iar de la înălțime se vede o priveliște spectaculoasă a satului construit pe stâncă și a întregii zone vulcanice.

Foto: Getty Images

Manarola, Italia

Una dintre localităţile regiunii Cinque Terre se ridică la 25 de metri deasupra nivelului mării. Casele cu stiluri diferite etalează culori minunate ce se îmbină într-o lipsă specială de armonie – din 1997, Manarola, împreună cu celelalte părți din Cinque Terre, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Dinspre mare priveliștea este perfectă – merită să închiriați o barcă cu motor pentru a naviga în jurul coastei.

Foto: Unsplash

Positano, Italia

La rândul său, şi oraşul de pe populara Coastă Amalfi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cea mai mare parte din satul de pescari de odinioară a fost construită în secolul al XI-lea. Numele orașului provine din cuvântul latin pausa, care înseamnă loc de odihnă.

Foto: Unsplash

Santorini, Grecia

Insula este unul dintre simbolurile Greciei și face parte dintr-un arhipelag vulcanic. Cel mai cunoscut oraș din Santorini este Fira, cu case alb-albastre construite pe marginea unui crater vulcanic. Distanța până la Atena este de doar 200 km, așa că merită explorat chiar şi în cadrul unei vizite de o singură zi.

Foto: 123rf

Bonifacio, Franţa

Cea mai veche localitate a Corsicăi, de multe secole port și centru comercial important în vârful sudic al insulei, este despărțită de Strâmtoarea Bonifacio de insula Sardinia. Orașul Bonifacio a fost fondat în secolul al IX-lea, iar zona a fost menționată chiar și în Odiseea.

Foto: 123rf

Azenhas do Mar, Portugalia

Se găsește în partea vestică a Portugaliei, aproape de Sintra, renumit pentru castelele sale. Vara, micul sat pescăresc format din case albe este inundat de turiști, din cauza bazinului natural de piatră în care apa este mult mai caldă decât Oceanul Atlantic, unde apa are 15 grade.

Foto: Getty Images

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!

Citește și asta

Citește și asta