5 prăjituri festive de pe întregul mapamondul 5 prăjituri festive de pe întregul mapamondul
Foto: Shutterstock

2023-12-04

5 prăjituri festive de pe întregul mapamondul

Mantecado

Fursecurile sunt o parte esențială a sărbătorilor mediteraneene, iar un lucru interesant legat de mantecado-urile spaniole este că denumirea lor provine din expresia „untură de porc”. Astăzi, se fac mai multe versiuni ale fursecului, folosind și unt integral sau în amestec cu ulei de măsline – pe lângă sau chiar în locul unturii de porc.

Foto: Getty Images

Sufganiot

Există locuri în care sezonul gogoșilor începe mai devreme, iar desertul din aluat dospit, prăjit în ulei ajunge pe masă în timpul sărbătorilor de iarnă. În Israel, Hanuka este sărbătorită cu o delicatesă numită sufganiot, fiind servită exact la fel ca și gogoșile noastre: cu gem sau budincă și nelipsitul zahăr pudră.

Foto: Getty Images

Christstollen

Printre deserturile tradiționale de Crăciun, versiunea sezonieră a lui Stollen – numită Christstollen, a câștigat o poziție stabilă în ultimii ani. Nu este întâmplător, deoarece printre ingredientele sale se numără marțipanul, semințele și fructele uscate.

Foto: Pixabay

Bibingka

De Crăciun totul este permis, lucruri care nici nu ne trec prin minte într-o zi obișnuită, cum ar fi o prăjitură la micul dejun. De sărbători, pe insulele Filipine se pregătește un desert tradițional din făină de orez sau manioca și lapte de cocos – numit bibingka, care ține de foame până la orele amiezii.

Foto: Getty Images

Panettone

Există ingrediente de bază clasice cu care sigur nu dăm greș de Crăciun. Desigur, italienii le cunosc bine pe acestea – și creează binecunoscutul panettone, bogat în unt, vanilie și o combinație de fructe uscate și confiate.

Foto: Wikimedia

Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!