Există mai multe locuri care pretind că au cea mai bună ciocolată din lume, dar competiția continuă. O modalitate de a afla, bineînțeles, este să vizitezi pur și simplu toate aceste locuri și să decizi singur. Așa că, iată cinci destinații pe care trebuie să le viziteze iubitorii de ciocolată!
1. Bruxelles, Belgia
Foto: Pixabay
Ciocolata belgiană este renumită în întreaga lume și pe bună dreptate. Capitala țării se mândrește nu numai cu o varietate uriașă de produse de calitate superioară, dar pralinele, cele mai delicioase dintre ciocolate, au fost inventată aici. Orașul are o istorie importantă în producția de ciocolată și până în prezent are o cantitate impresionantă de ciocolatieri, cu aproximativ unul la 2.000 de locuitori. Asta înseamnă o mulțime de opțiuni. Există cei care sunt specializați în cele artizanale, cei care se mândresc cu inovația lor și, bineînțeles, mărcile clasice precum Godiva și Leonidas. Bruxelles are chiar și un Musée du Cacao et du Chocolate. Situat într-o casă cu trei etaje, muzeul are o secțiune de istorie, o bucătărie demonstrativă unde poți urmări producătorii în acțiune și, bineînțeles, ai posibilitatea de a gusta ciocolată proaspăt făcută.
2. Köln, Germania
Foto: Facebook
Germania merită un loc pe această listă, având în vedere că exportă mai multă ciocolată în întreaga lume, decât orice altă țară. Baza de pornire pentru aceasta este Köln: Muzeul ciocolatei Schokoladenmuseum este situat în mod impresionant pe un doc care se întinde în fluviul Rin, iar clădirea cu trei etaje acoperă întreaga istorie a ciocolatei. Aruncă o privire pe materialele istorice folosite sau lasă-te umit de reconstituiri, cum ar fi expoziția din pădurea tropicală cu arbori de cacao reali și expoziția de fabricare a boabelor de ciocolată. Restaurantul axat pe ciocolată este o vizită obligatorie, unde vei găsi mai mult decât o porție de dulceață de încercat.
3. Oaxaca, Mexic
Foto: Facebook
Având în vedere că America Centrală este locul de naștere al ciocolatei, o excursie în Oaxaca, în Mexic, pentru a descoperi locul pe care planta îl ocupă în istoria țării, este foarte recomandată. Oaxaca arată cu siguranță acest lucru din plin, cu boabe de vânzare pe stradă împreună cu toate tipurile diferite de ciocolată de băut. În plus, ciocolata este un ingredient foarte important în unul dintre cele mai faimoase sosuri din Oaxaca, mole, pe care va trebui să îl încerci, în timp ce o excursie pe strada Mina îți va dezvălui magazin după magazin care își vinde produsele de ciocolată. Descoperă numeroasele magazine mici de familie, precum și numele mai mari, cum ar fi Mayordomo Chocolate, care servește o băutură tradițională de ciocolată caldă făcută cu condimente și lapte sau apă, și La Soledad, care vinde băutura de ciocolată și miere chocomiel.
4. Sfânta Lucia
Foto: Instagram
Un alt loc în care ciocolata a jucat un rol enorm atât în trecut, cât și în prezent este Caraibe, iar în St. Lucia vei găsi numeroase plantații de cacao pe care le poți vizita. La Emerald Farm and Chocolate Lab din stațiunea Jade Mountain puteți învăța despre producție printre 2.000 de arbori de cacao, cu siguranță un loc memorabil. De asemenea, te poți bucura la Hotel Chocolat, un hotel de tip boutique situat pe o veche moșie de ciocolată, unde îți poți culege propriile boabe de cacao, te poți relaxa cu o băutură de ciocolată și chiar îți poți planta propriul copac. Aceasta este cu adevărat o călătorie în lumea ciocolatei.
5. Melbourne, Australia
Foto: Facebook
Dacă ești în căutarea unei explorări distractive și interactive a tot ceea ce înseamnă ciocolata, vizitează Melbourne, în Australia. Scena remarcabilă de ciocolată din oraș include combinații de restaurante de lux și magazine de dulciuri precum Bibelot și ciocolatieri precum Koko Black, precum și producători de la A la Z, cum ar fi Monsieur Truffe, care își creează ciocolata la fața locului, în cafeneaua East Elevation. O vizită la Phillip Island Chocolate Factory și la locul de joacă al acesteia, Panny's Amazing World of Chocolate, oferă o cascadă de ciocolată constând în aproape 900 de kilograme de ciocolată topită, care se toarnă pe marginea unui exponat la fiecare trei minute. Alte atracții includ un bloc de o tonă de ciocolată solidă, un sat de ciocolată în miniatură cu trenuri funcționale și o versiune din ciocolată a statuii David a lui Michelangelo. Și, bineînțeles, explorează magazinele pentru o mulțime de sortimente de ciocolată de neuitat.