Mâncarea coreeană specială care se prepară în apă de baie
În zilele noastre se pregătește mai ales în bucătăriile proprii.
Nu multă lume s-ar gândi să fiarbă ouă în apă de baie, dar așa se făcea în Coreea oul de saună sau jjimjilbang. Gustul și textura acestei specialități locale este diferită de cea a ouălor fierte cu care suntem obișnuiți.
În coreeană, cuvântul jjimjilbang înseamnă "cameră încălzită", făcând referire la băile tradiționale care au o lungă istorie în această țară - deși au devenit cu adevărat populare abia în anii 1990.
Foto: Instagram
Foto: Unsplash
Oul fiert moale își dobândește aroma picantă prin "maturare" în apă fierbinte, un proces cunoscut în chimie sub numele de reacția Maillard. Sub presiune ridicată, carbohidrații și proteinele reacționează între ele, eliberând coloranți și arome brune. Acest lucru face ca oul de saună să devină maro în interior și adaugă o aromă de nucă, de pământ.