Paradisuri de odihnă activă – Arhipelagul grecesc, altfel (Partea a II-a )
În ceea ce privește condiţiile de drumeţii, înot sau surfing, competiţia este extrem de puternică – celor cărora le place să facă sport chiar și în canicula verii nu vor fi dezamăgiţi pe aceste insule grecești.

În prima parte a seriei noastre ți-am arătat de ce să alegi insulele grecești „secrete”, iar acum te vom duce în paradisul turiștilor activi, urmat de cele mai liniștite locuri, insulele pentru familii, respectiv destinațiile cu cele mai autentice experiențe grecești.
Karpathos
Foto: Shutterstock
După câteva zile de baie relaxantă, această destinaţie se va dovedi excelentă pentru mișcare în aer liber.
Cu topografia sa variată, insula situată la sud-vest de Rodos este ideală pentru a petrece timpul în bocanci de drumeţie. Din trasee nu lipsesc urcările abrupte, dealurile ondulate și panorame excepţionale. Dacă vrem să urcăm la înălţimi mai mari, putem cuceri vârful Kali Limni, de 1.215 de metri, sau putem parcurge cel mai lung traseu al insulei, de 21 km, între Avlona și Agia Aikaterini. De asemenea, merită să facem o plimbare până în satul Olympos; priveliștea străduţelor fermecătoare și a clădirilor rezidenţiale tradiţionale, extrem de colorate, va compensa efortul serpentinelor.
Sau mai degrabă am călări valurile? Nicio problemă!
Datorită vântului meltemi, în Karpathos sunt valuri mari, așa că putem face surf zile întregi pe coasta de vest – în special în Golful Arkasa. Ne putem aprofunda cunoștinţele în mai multe școli locale, facilităţile făcând plăcut surfingul atât pentru începători, cât și pentru cei avansaţi.
Amorgos
Foto: Shutterstock
Amorgos, care se ridică din Marea Egee, a fost pus pe harta iubitorilor de natură de multipremiatul film „Marele Albastru”. Însă insula, care este relativ greu de accesat, este vizitată de doar câţiva oameni chiar și la peste 30 de ani de la prezentarea peliculei lui Luc Besson, așa că experienţa unei drumeţii singuratice în natură este garantată. Numite de localnici drumurile albastre, cele mai interesante trasee au o priveliște magnifică asupra mării. Cea mai frumoasă potecă duce pe lângă Hozoviotissa, o mănăstire din secolul al XI-lea lipită de masivul perete de stâncă, în timp ce în vârful sud-vestic al insulei ne putem plimba până la epava Olympia. Oriunde mergem, găsim natură sălbatică, neîmblânzită! La Amorgos vom avea nevoie și de ochelari de scufundări: apa plajelor Agia Anna, Kalotaritissa și Mikri este cristalină și pașnică, astfel, în lipsa curenţilor periculoși, putem petrece chiar și toată ziua în mare, căutând peștișori vioi și caracatiţe ascunse printre pietre.
În următoarea parte a seriei noastre, te vom duce pe trei insule grecești liniștite și "ascunse", unde timpul pare să se fi oprit.