2023.09.21
10 sfaturi utile dacă vrei să stai într-un hostel
Ce poți face pentru a te simți cât mai confortabil, atunci când ești închis cu străinii? Iată câteva sfaturi pentru ca șederea ta într-o cameră de hostel mixt să fie plăcută!

Foto: Shutterstock
- În hosteluri nu există interdicții sau restricții de stingere a luminei, fiecare vine și pleacă după bunul plac, dar între orele 22:00 și 8:00 este politicos să faci liniște, să nu vorbești (nici măcar în șoaptă), să nu faci zgomot, să nu aprinzi lumini.
- Aprinde lanterna de la telefonul mobil pentru a nu-i deranja pe ceilalți cu lumina din cameră dacă nu-ți găsești încărcătorul de telefon, papucii sau, să zicem, medicamentele, în întunericul nopții.
- Să nu aduci obiecte, alimente sau băuturi cu miros neplăcut în zona de dormit comună, lasă-le afară sau pune-le în frigider.
- Fii pregătit pentru zgomot, lumini deranjante și mirosuri. Să ai întotdeauna la tine măști pentru ochi și dopuri pentru urechi, lasă-ți întotdeauna pantofii în afara ușii și nu ezita să le ceri colegilor de cameră să facă același lucru.
Foto: Shutterstock
- Alege-ți de preferință un pat lângă o fereastră sau o ușă de la terasă, astfel încât să ai mereu aer proaspăt.
- De asemenea, pentru mai mult confort, alege unul dintre paturile de sus, dar asigură-te că nu-ți deranjezi vecinul care doarme sub tine când te urci sau te cobori.
- Să ai la tine mereu un ulei esențial cu miros plăcut și liniștitor pe care să-l picuri pe pernă pentru ca mediul înconjurător să miroasă plăcut și să nu fii distras de alte mirosuri.
- Dacă trebuie să vorbești cu cineva, ieși din spațiul comun de locuit. Pune întotdeauna telefonul mobil pe mod silențios, iar dacă trebuie să te trezești pentru a prinde avionul, oprește alarma la primul sunet, pentru a nu deranja pe nimeni altcineva.
- Dacă nu te simțiți în siguranță într-o cameră mixtă, anunță imediat personalul hostelului și cere schimbarea camerei, dacă este necesar.
- Vreți să înnoptezi într-o cameră doar pentru femei? Nu lăsa totul la voia întâmplării și caută din start o astfel de cameră de hostel. Deoarece acestea se umplu cel mai repede, dacă mai există, ar fi bine să plătești un mic avans.
From Your Site Articles
- Alternative de cazare – cum să călătorești cu buget redus (Partea a II-a) ›
- Îți planifici acum vacanța? Iată care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine destinații turistice din lume! ›
- Călătoriile spontane sunt o idee bună – 6 argumente pentru aventurile de tip last minute! ›
- Vacanțe mediteraneene la prețuri accesibile – vino în Spania! ›
- Te ajutăm să-ți rezervi cea mai ieftină vacanță posibilă. ›