Cum să ne comportăm pe plajă? Reguli importante pentru o vară plăcută!
Ziua perfectă de vară nu depinde doar de vreme: oamenii din jurul nostru influențează în mare măsură cât de bine ne putem relaxa la plajă.

SĂ PĂSTRĂM DISTANȚA!
Foto: Unsplash
4,5 metri este distanța ideală pentru a nu invada spațiul intim al celuilalt. Trebuie să-i respectăm pe cei care au ajuns mai devreme la plajă. Cei care sosesc la prânz sau după-amiaza trebuie să fie conștienți de faptul că există puține șanse să se odihnească în zona ideală – umbrită, aproape de coastă, departe de restaurante și toalete. Să oferim celor cu copii șansa să-i privească pe cei mici în apropierea apei și, bineînțeles, să nu călcăm pe lucrurile nimănui. Mai mult, să încercăm să fim atenți la aranjarea umbrelei de soare, în așa fel încât să nu umbrească și alte persoane.
PLAJA NU ESTE O ZONĂ DE PETRECERE!
Foto: Shutterstock
Nu trebuie să deranjăm mulțimea de pe plajă cu muzică, voce ridicată și cuvinte obscene! Discuțiile despre politică și experiențele sexuale se cuvin, de asemenea, amânate. La fel și epilarea, tăierea unghiilor și aranjarea sprâncenelor. Trebuie respectat faptul că se întâlnesc generații diferite, iar bătrânilor, copiilor și probabil nici celorlalți nu le place orice tip de muzică, mai ales dacă răsună cu 1.000 de decibeli. Să luăm întotdeauna cu noi căștile, sau dacă plaja este aproape goală, putem da drumul la puțină muzică chill, dar să-i întrebăm pe cei din jur dacă îi deranjează.
COPII ȘI CÂINI
Foto: Unsplash
Într-o zi fierbinte la plajă, copiii pot fi mai agitați, dar oricât ar țipa, să încearcăm să-i liniștim cât mai curând posibil. Părinții trebuie să supravegheze copiii, asigurându-se că nu aruncă în alții cu nisip sau nu calcă pe prosoapele altora. Acest lucru este valabil și pentru câinii aduși pe plajă, cărora le place să se scuture pe alte pături și să alerge cu blana udă. Să avem grijă mereu de copiii sau de animalele noastre de companie și să le ținem aproape de noi!
UN MORMAN DE GUNOAIE!
Foto: Unsplash
Să ducem întotdeauna cu noi câteva mici pungi de plastic sau hârtie pentru a colecta gunoiul în ele: inclusiv ambalaje alimentare, scutece, șervețele dezinfectante pentru mâini și orice altceva adus cu noi. Poate că le-am fi aruncat în coșul de gunoi mai devreme sau mai târziu, dar până atunci nu oferă o vedere plăcută în jurul păturii. În cazul în care coșurile de gunoi de pe plaja noastră preferată nu sunt suficient de mari și se revarsă deja din ele pahare de plastic, farfurii și resturi de mâncare, să nu mai punem pe sau lângă ele. Să căutăm un coș de gunoi în afara plajei în care punga noastră de gunoi poate încăpea cu ușurință. Dacă nu există nicăieri, să o luăm cu noi și să o aruncăm acasă la gunoi. Mai ales dacă există în pungă și deșeuri care pot fi sortate selectiv și reciclate.