Cum au transformat patru olandeze un autobuz supraetajat într-un hostel
Alții ar fi trimis probabil la fier vechi autobuzul retro cu etaj în care antreprenorii olandezi au văzut oportunitatea.

După o renovare care a durat jumătate de an, putem deja călători cu el – și chiar să rezervăm un loc în pensiunea pe roți cu un grup de prieteni sau cu familia.
Foto: Instagram
Autobuzul care a fost transformat cu bun gust ne va duce într-o adevărată experiență prin Țările de Jos. Cine dorește, poate participa la întreaga excursie, dar există și posibilitatea de a urca la una din stațiile călătoriei. Visătoarea care a transformat acest autobuz în hostel, Saskia van Leeuwen, se ocupa anterior cu organizare de evenimente și i-a plăcut întotdeauna să călătorească. A îndrăgit hostelurile și visa să aibă într-o zi propria pensiune, dar nu voia ca viitoarea sa afacere s-o lege de un singur loc. Așa a venit ideea hostelului în mișcare, iar pentru punerea în aplicare a planului său, Saskia a cerut ajutorul a două prietene și surorii sale gemene.
Foto: Instagram
Mica echipă a cumpărat cu 8.000 de dolari autobuzul vechi pe care l-a renovat personal, rezultatul final fiind un hostel unic ce își așteptă oaspeții cu 9 paturi supraetajate, o baie cu intrare separată și o bucătărie extravagantă. Primul drum a fost spre un festival street-art, unde artistul Tymon de Laat a vopsit caroseria. Deși renovarea a fost bine organizată, doar înlocuirea chederelor de la geamuri a durat luni de zile. Pentru că fetele au vrut să facă totul cu propriile mâini, s-au inspirat și au învățat din videouri de pe YouTube, efectuând transformarea pe baza sfaturilor primite de la experți locali. Au avut grijă ca baia să fie accesibilă din exterior și nu din interiorul autobuzului - astfel utilizatorul are mai multă intimitate.
În total, fetele au cheltuit 40 de mii de dolari pe autobuz, dar 17 mii au fost recuperați dintr-o campanie de finanțare comunitară. Câteva lucruri au fost cumpărate din magazine second hand, dar acestea au fost costuri neglijabile în comparație cu materialele de construcție.
Foto: Intsagram
Cei interesați pot alege mai multe tipuri de călătorie pe site-ul La Karavana: există o gamă largă de la excursii de trei zile până la o săptămână, iar programele sunt, de asemenea, foarte diverse. Ne putem duce să navigăm la bordul unei ambarcațiuni cu vele veche de 120 de ani, putem încerca escalada sau să ne plimbăm cu caiacul, iar uneori traseul este legat de câte un program cultural. În funcție de programul ales, călătoria costă între 467 și 990 de dolari, în care este inclusă cazarea, deplasarea cu autobuzul, costurile programului și ghidurilor, chiar și mâncarea pentru unele călătorii.