10 feluri de street food interesante
O lume gastronomică peste hot dog şi hamburger.
Street food peste tot în lume înseamnă mâncare rapidă, ieftină și ușor de consumat, însă este foarte important care națiune prepară felurile și din ce le prepară – asta ne dezvăluie multe despre cultura unei anumite țări.
În următoarea listă vor fi și feluri asemănătoare bucătăriei românești, dar s-ar putea să nu aibă un gust similar, cu toate că nu există nicio diferență în ceea ce privește ingredientele. În Asia și Africa, datorită climatului, trăiesc multe insecte, gândaci, omizi care sunt utilizate ca materie primăîn bucătărie - acestea au adesea o valoare nutritivă foarte mare, fiind prăjite doar în ulei fierbinte, deoarece pe stradă această metodă este cea mai sigură (uleiul este suficient de fierbinte pentru a ucide bacteriile), totodată și cel mai rapid tratament termic ca metodă de gătit. Dar, cu siguranță, nu v-ați gândit, de exemplu, că unii americani ar da orice pentru o porție de șarpe cu clopoței! Ce ar putea însemna mâncarea stradală American Rocky Mountain Oyster pentru americani? Nicidecum o stridie ...
Poutine (Canada)
Cartofii prăjiți canadieni sunt numai buni atât ca garnitură, cât și ca mâncare principală: peste cartofii pai se pune un sos de carne și sos de brânză, iar peste acestea, cașcaval ras. La Montreal, junk-food-ul are un întreg cult – în fiecare an se organizează un festival sub denumirea de Poutinefest.
Prăjitură cu viespi (Japonia)
Foto: Instagram
La prima vedere par niște biscuiți cu ciocolată, dar adevărul e că prăjiturile au fost coapte cu viespi. Sanbei este un snack din orez foarte popular în Japonia, care e prăjit împreună cu insecte. Snackul se servește lângă ceai sau cafea.