Sandvișuri din toată lumea – Tu pe care l-ai vrea?
A venit vremea să încercăm mai multe combinații decât banalele salam-unt-ardei-chiflă. Sandvișul poate fi un fel de mâncare bogat, colorat și care ține de foame.

Baghetă vietnameză, extra falafel, triunghi picant indian, sandviș cu secară și cu somon, dar și multe alte bunătăți ne așteaptă să le încercăm în lumea largă.
Báhn Mí (Vietnam)
O combinație delicioasă dintre bucătăria coloniștilor francezi și gastronomia orientală: pateu condimentat, niște carne, legume proaspete și murate, maioneză, frunze de coriandru – toate se adaugă baghetei tăiate în lungime. Acestea sunt variate într-o mie de moduri – este de fapt un sandviș cu aromă asiatică și aspect european.
Falafel în lipie (Orientul Mijlociu)
Foto: Instagram
Toate bufetele din Orientul Mijlociu au în meniu acest sandviș rapid, bogat și revigorant, pentru care ingredientele sunt alese de obicei de client la fața locului. Pe lângă legumele proaspete, sosul de iaurt sau tahina, sosul de ardei iute, coriandrul proaspăt, pătrunjelul și ceapa merg bine cu chiftelele de năut. Se vând peste tot în lipie sau pită.
Pork Belly Bao (China)
Foto: Instagram
Acest sandviș a fost făcut foarte popular în America de către doi bucătari de origine chineză. Mâncarea este foarte simplă, dar provoacă o explozie de arome: într-un produs de patiserie din făină albă, caldă se așază o felie de burtă prăjită, suculentă (o carne foarte grasă), muștar, murături, coriandru și alune întregi.