Sandvișuri din toată lumea – Tu pe care l-ai vrea?
A venit vremea să încercăm mai multe combinații decât banalele salam-unt-ardei-chiflă. Sandvișul poate fi un fel de mâncare bogat, colorat și care ține de foame.

Baghetă vietnameză, extra falafel, triunghi picant indian, sandviș cu secară și cu somon, dar și multe alte bunătăți ne așteaptă să le încercăm în lumea largă.
Báhn Mí (Vietnam)
O combinație delicioasă dintre bucătăria coloniștilor francezi și gastronomia orientală: pateu condimentat, niște carne, legume proaspete și murate, maioneză, frunze de coriandru – toate se adaugă baghetei tăiate în lungime. Acestea sunt variate într-o mie de moduri – este de fapt un sandviș cu aromă asiatică și aspect european.
Falafel în lipie (Orientul Mijlociu)
Foto: Instagram
Toate bufetele din Orientul Mijlociu au în meniu acest sandviș rapid, bogat și revigorant, pentru care ingredientele sunt alese de obicei de client la fața locului. Pe lângă legumele proaspete, sosul de iaurt sau tahina, sosul de ardei iute, coriandrul proaspăt, pătrunjelul și ceapa merg bine cu chiftelele de năut. Se vând peste tot în lipie sau pită.
Sandviş cu chutney (India)
Foto: Instagram
Minisandvișurile cât o mușcătură sunt consumate alături de ceaiul de după-amiază. Acest obicei a rămas încă din timpul colonizării britanice. Pâinea albă feliată este unsă cu un fel de chutney (acesta este un sos picant din fructe sau legume) și apoi transformată într-o versiune vegetariană sau cu carne. Cel mai frecvent este sandvișul cu brânză chutney – crusta pâinii este tăiată în cuburi mici sau triunghiuri.