Vannak olcsó Michelin-csillagos éttermek is? Több, mint gondolnád!

Chef's Pencil gasztronómiai magazin összeállította a megfizethető és jó éttermek európai listáját, amelyre két budapesti vendéglátóhely is felkerült.

Fotó: Borkonyha

Megmutatjuk Európa legjobb és egyben megfizethető éttermeit – a listán 2 magyar étterem is szerepel, az Essencia és a Borkonyha.

Illusztráció: Chef's Pencil

A Chef's Pencil gasztronómiai magazin által összeállított listára olyan Michelin-csillagos éttermek kerültek fel, ahol 30 euró alatt lehet háromfogásos menüt választani. Az Európára fókuszáló listán 25 étterem szerepel – bármelyiket is választod, elérhető áron kóstolhatsz nagyon jó minőségű ételt. A legtöbb étterem Franciaországból került a listára, ott 7 ilyen vendéglátó helyet is találsz, a legolcsóbb Michelin-csillagos vendéglátóhely pedig Spanyolországban található – ez a L’Antic Molí, ahol 20 euróért már fine dining menüt kapsz.

Budapesti kínálat

Fotó: Borkonyha

A listán szereplő mindkét magyarországi étterem a budapesti Sas utcában található. A portugál-magyar konyhát vivő Essencia Restaurant – Tiago & Éva nemcsak a két európai ízvilágot ötvözi, hanem portugál és magyar borokat is kóstolhatunk, ráadásul háromfogásos menüt kérhetünk már 25 euróért.

A Borkonyhanevéből is látszik, hogy a borok központi szerepet játszanak a menü összeállításában, 200 magyar borfajta közül választhatunk, és már 28 eurótól kóstolhatunk degusztációs menüt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET