Călătorie solo? De ce nu?! 5 sfaturi dacă vrei să descoperi singur Roma

Călătoria solo este o experiență specială, dar sunt unele lucruri la care trebuie să fim atenți. Iată câteva sfaturi rapide pentru capitala Italiei.

Foto: Pexels

„La Roma? Singur? Exclus!" – cam așa gândim mulți, dar cei care îndrăznesc chiar și o singură dată să călătorească singuri, aproape că nu mai vor să pornească la drum în alt mod.

Foto: Unsplash

1. Nu supra-planifica lucrurile!

Călătoria cu prietenii sau familia necesită o anumită planificare, dar dacă mergem singuri, să evităm capcana organizării totale în avans. Dacă ești singur la Roma, profită de flexibilitatea situației și explorează fără planuri orașul.

2. Împrietenește-te cu localnicii!

Treci pe lângă o cârciumă și auzi că oamenii de la mese vorbesc în engleză? Nu acesta va fi locul tău. Fii curajos și împrietenește-te cu localnicii, pentru că ei vor fi cei care îți vor arăta minunile lipsite de turiști ale capitalei italiene.

3. Mănâncă puțin în timpul zilei!

Roma este locul în care fără o rezervare este aproape imposibil să luăm cina într-un loc bun – mai ales dacă vizităm orașul istoric chiar în mijlocul sezonului turistic. Desigur, dacă suntem singuri, situația este destul de diferită, pentru că astfel ne putem bucura de beneficiile libertății. Mese pentru o singură persoană există aproape întotdeauna, chiar și în cele mai bune restaurante. Așa că merită să mâncăm cât mai puțin în timpul zilei, pentru a gusta la cină cele mai delicioase preparate.

Foto: Pexels

4. Folosește-ți bunul simț!

Călătoria solo – mai ales dacă este prima oară – poate fi uneori înfricoșătoare. „Cu cine pot vorbi? Pe ce stradă pot intra? Ce se întâmplă dacă mă rătăcesc?" În aceste cazuri trebuie să folosim cele mai simple soluții: în primul rând să nu ieșim în oraș niciodată fără ca telefonul să fie încărcat; întotdeauna să avem la noi numerar, și obligatoriu să descărcăm o aplicație de taxi! De altfel, Roma este considerată un oraș deosebit de sigur, și chiar dacă ne pierdem, putem întreba pe cineva din jurul nostru și vom primi cu siguranță ajutor.

5. Ieși de pe calea bătătorită!

Indiferent dacă am reușit sau nu să ne împrietenim cu un localnic, cu siguranță este recomandat să vizităm locurile care nu se regăsesc în cărțile turistice. Acestea vor reda cu adevărat viața și istoria Romei.

Roma, locuri secrete

www.youtube.com

🇮🇹 🎭 ROME Secret Places 2021 ITALY
AMI MÉG ÉRDEKELHET