Nu doar atracțiile trebuie fotografiate – 8 idei pentru o vacanță fără griji

Informațiile stocate în galeria foto a telefonului mobil ne pot scuti de multe neplăceri în timpul călătoriei.

Foto: Unsplash

Telefonul poate salva vieți: pe de o parte poate fi folosit pentru un apel de urgență și adesea este cea mai bună armă împotriva plictiselii. În plus, fotografiile pot fi puse în cloud, așa că, dacă pe lângă documente, și telefonul este furat, imaginile valoroase pot fi preluate de acolo.

Mașină închiriată, număr nou de înmatriculare

Fotografiază vehiculele închiriate (indiferent dacă este vorba de trotinetă, bicicletă, autorulotă, jet ski, scuter sau autoturism) atât la preluare, cât și înapoiere, acest lucru poate fi util în cazul unor cereri ulterioare de despăgubire. La mașini, să facem poze de aproape și cu barele de protecție și roți! Dacă folosim mai multe mașini sau călătorim cu un vehicul închiriat, să fotografiem numărul de înmatriculare. Poate părea banal, dar foarte mulți nu rețin numărul de înmatriculare al propriei mașini. Din aceleași motive, să fotografiem și certificatul de înmatriculare și polița de asigurare, pentru că vom avea nevoie de ele dacă mașina este furată.

Unde am parcat?

Fie că parcăm propria mașină sau una închiriată într-un loc necunoscut, să-l fotografiăm împreună cu un punct de referință, cum ar fi un indicator de stradă, o stație de autobuz, o clădire publică, iar poza să cuprindă și mașinile din jur. Dacă suntem cu o mașină închiriată și aceasta este deteriorată în parcare, vor sta la dispoziție numerele mașinilor de lângă noi, ceea ce va ușura în mare măsură descoperirea vinovatului.

Pașaport, permis de conducere

Întotdeauna să copiem și să fotografiem pașaportul dacă vrem să călătorim în străinătate, pentru că existența unor copii poate accelera înlocuirea lui la consulat sau ambasadă. Și copia permisului de conducere poate fi binevenită, dacă ne pierdem documentele în timpul vacanței.

Foto: Unsplash

Portretul celor dragi

Este bine să existe o fotografie individuală recentă a fiecărui membru al familiei care călătorește cu noi, arătând clar fața persoanei. Dacă ne-am pierde în mulțime, pe aeroport sau în situații de urgență, o fotografie bună poate ușura recunoașterea, găsirea membrului de familie rătăcit.

Probleme de sănătate

Dacă avem asigurare de accidente sau de viață, să le fotografiem, fie că este vorba de hârtie sau card. Dacă suferim de probleme cronice de sănătate, care pot reveni din cauza zborului sau vremii, merită să avem la noi sub forme de poze și ultimele dosare medicale.

Identificarea gadgeturilor

Dacă purtăm cu noi echipamente tehnice scumpe, de exemplu aparat de fotografiat, cameră de filmat, laptop, etc., să avem poze și cu numărul de serie al acestora. Astfel, va mai ușor să le căutăm sau să raportăm dispariția lor.

Foto: Unsplash

Munți de carduri

Cu siguranță ai la tine o mulțime de carduri, dar în călătorii să le iei doar pe cele pe care ești sigur că le vei folosi! Fotografiază ambele fețe ale cardurilor bancare și de credit!

Imortalizează cele mai bune locuri!

Fă poze stradale ale celor mai bune baruri, restaurante unde vrei să te întorci, dar și ale locului de cazare, din două motive. Pe de o parte, smartphone-urile salvează locația geografică unde a fost realizată poza, pe de altă parte o imagine facilitează îndrumările localnicilor, dacă ne-am rătăcit și nu găsim locul de cazare.


Important! Pozele din telefon pot fi criptate, să realizăm deci un folder separat pentru aceste imagini și copii de siguranță, pentru a preveni accesul neautorizat!

AMI MÉG ÉRDEKELHET