Departe de lumea dezlănțuită – insula Holbox (partea a III-a)

Dacă abia așteptăm să ieșim din ţară, dar căutăm locuri mai izolate, putem alege o insulă frumoasă, cu confort maxim, deloc aglomerată. În a treia parte a seriei vă prezentăm insula mexicană Holbox.

Foto: 123RF

Mexicanii sunt adevărați optimiști, la ei se poate călători fără niciun fel de restricții, testare obligatorie sau carantină – desigur, pentru a ne proteja, se recomandă să păstrăm distanța potrivită și să respectăm normele de igienă.

Foto: 123RF

Ţara din America Centrală cu o climă fierbinte are două fețe. Pe de o parte, din filme și știri, putem cunoaște deja lumea dură a traficului de droguri, care se manifestă adesea prin violenţe în plină stradă. În general se poate spune însă că dacă țintim regiunile sigure, vizitate traditional de turiști, şi dacă nu rătăcim singuri în întuneric pe alei suspecte, nu vom avea probleme.

Foto: 123RF

Isla Holbox este o insulă ca un oraș mic binecuvântat cu o frumoasă plajă și apă albastră strălucitoare lângă Peninsula Yucatán, foarte aproape de continent, unde putem ajunge în numai 15 minute cu feribotul care pleacă din orașul Chiquila. Este extrem de liniștită, pașnică și are oferte pentru orice cerință specială de confort. Nici mașini nu prea găsim în afara celor câtorva utilitare care transportă mărfurile, ca urmare în zonă se poate circula mai ales cu bicicleta sau mașinuța de golf.

Foto: Unsplash

Cel mai mare avantaj este apropierea de cel mai vibrant oraș al Peninsulei Yucatán, Cancún (unde și de la noi se găsesc ușor zboruri) și de ruinele celui mai important oraș maiaș, Chichén Itzá (una dintre cele șapte minuni noi ale lumii). Iar seara putem reveni pe insula relaxării din excursiile pline de viață. Pe lângă odihnă, avem aici două sarcini importante: să gustăm pe rând oferta locală de street food extrem de variată și de condimentată (există viață și după taco!) și să descoperim viața sălbatică uimitor de colorată a mării cu adâncime mică.

Foto: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET