Nagyon olcsó szállásokkal akar újraindítani Thaiföld

Az egzotikus ázsiai ország július elsejétől várja a külföldi turistákat.

surin beach phuket
Fotó: Unsplash

Thaiföld legkedveltebb turistamágnes helyére, Phuketre már július 1-jén elutazhatunk. Igaz, a fokozatos nyitás miatt egyelőre csak ez a desztináció várja a turistákat, de három hónap múlva már bárhova foglalhatunk repülőjegyet és szállást az országon belül. A tervezet szerint igen olcsó szállásokat kínálnak majd, hogy villámgyorsan beinduljon az idegenforgalom az országban.

Fotó: 123rf

Thaiföld megpróbálja visszacsábítani a turistákat népszerű üdülőhelyére, Phuketre. A két oltással beoltott külföldi utasok július 1-jétől karanténmentesen látogathatnak el a szigetre; az egész nyitásra egy nagyon hatásos kampányt terveznek. A Thai Turisztikai Tanács (TCT) „egy éjszaka, egy dollár" akciót javasolt az idegenforgalom fellendítésére. Így a vendégek éjszakánként 1 dollárt fizetnének azokért a szálláshelyekért, amelyekért éjszakánként általában 1000 és 3000 bahtot (32 és 96 dollár) szoktak.


Megéri az akció?

Fotó: 123rf

Chamnan Srisawat, a TCT elnöke elmondta a TTG Asia híroldalnak, hogy a szigeten 70 000 szoba áll a turisták rendelkezésére, így arra számít, hogy júliusban 1 millió vendégéjszaka jöhet össze csak Phuketen, ha a kormány elfogadja a tervet. A TCT benyújtotta a thaiföldi turisztikai hatósághoz, valamint a Turisztikai és Sportminisztériumhoz is a javaslatot, amit várhatóan jóváhagynak. Tehát, ha thaiföldi nyaralást tervezel, érdemes várni pár hetet, hátha akciósan lakhatsz a legjobb szállodákban!

A turisztikai tanács ezzel egyidejűleg már Phuketen túl is gondolkodik, hiszen ha az „egy éjszaka, egy dollár" kampány sikeresnek bizonyul, a magánszektor szereplői és a kormány kiterjeszthetik az akciót más úti célokra.

2019-ben, a járvány előtt Thaiföld közel 40 millió turistát látott vendégül, ami 190 milliárd baht (60 milliárd dollár) bevételt jelentett az ázsiai országnak.

2020-ban 6, 7 millióra csökkent az utazók száma, és idén 500 000 ezerre saccolják a turisták mennyiségét.
AMI MÉG ÉRDEKELHET