10 SOLUȚII PENTRU O VALIZĂ MAI UȘOARĂ

Putem economisi foarte mulți bani dacă bagajul este mai mic și mai ușor.

Foto: Getty Images

De câte ori v-ați îndesat valiza în compartimentul care măsoară bagajele de la aeroport?Și de câte ori v-ați făcut griji ca bagajele dumneavoastră să nu depășească limita de greutate de 20 de kilograme?Stresul împachetării nu e o noutate pentru nimeni, iar de când serviciile aeroportuare sunt mai stricte și mai scumpe, a venit vremea să vă oferim câteva sfaturi despre cum să împachetați mai deștept.

1. ALEGEȚI O VALIZĂ MAI MICĂ!

Mulți dintre noi fac greșeala să sacrifice sume mari pentru valize ușoare, alegând dimensiuni prea mari. Credeți-ne, o valiză medie este tocmai bună pentru o călătorie de 7-10 zile, doar că trebuie să ne împachetăm hainele cu cap.

2. ESTE NEVOIE DE UN PLAN DE CĂLĂTORIE

Spontaneitatea este un lucru super aventuros, dar merită să vă puneți la cale un plan cu privire la locurile în care veți fi în călătorie: la ce programe doriți să participați, la ce restaurante luați masa. Uitați-vă la formele de relief din zona în care urmează să mergeți, la temperaturi, la cât de mult ar putea ploua – alcătuiți-vă garderoba în funcție de aceste elemente!

3. BIFAT, BIFAT

Scrieți o listă cu lucrurile pe care urmează să le împachetați și apoi scoateți-le frumos pe cele de care nu aveți absolut nevoie. La sfârșitul articolului, veți găsi o listă cu zece astfel de lucruri care par necesare dar... nu sunt de fapt.

Foto: Unsplash

4. MAI UȘOR, MAI BUN

Există textile mai ușoare și mai grele: echipamentele sportive mai ușoare sunt mai scumpe, dar sunt foarte rezistente și vă pot însoți în mai multe călătorii. Așadar, la îmbrăcămintea sport merită să sacrificați un pic mai mulți bani pentru pantofi ultra-ușori, haine impermeabile și echipamente de calitate. În loc de blugi pregătiți haine din in, uitați de cardigane grele, tricotate, purtați în schimb textile subțiri și calde. În loc de pantofi groși, grei, împachetați pantofi de pânză sau sneakerși de piele ultra-ușori.

5. CULORI NEUTRE

Indiferent dacă mergeți într-o călătorie de afaceri sau într-o vacanță, duceți cu dumneavoastră haine care se potrivesc între ele - puteți realiza acest lucru folosind haine în culori neutre. Astfel de culori sunt negru, gri, bleumarin, alb, bej. Dacă trebuie să participați la programe speciale, împachetați 1-2 accesorii colorate pentru a vă face outfitul și mai casual: cu o centură viu colorată, cravată, eșarfă, bijuterii, obțineți deja o altă ținută.

6. NU AMBALA PREA MULT!

Este mai ușor de spus decât de făcut, dar este important să lăsați acasă hainele pe care aproape sigur că nu le veți purta. Doar pentru că hotelul are sală de gimnastică, nu împachetați îmbrăcăminte sportivă dacă oricum nu faceți sport, deoarece schimbarea stilului de viață nu va începe tocmai într-o vacanță de o săptămână... Sau după ce achiziționăm o excursie cu barca, nu trebuie să împachetăm o întreagă ținută de navigație. Același lucru este valabil și pentru pescuit și alte hobby-uri pe care le urmați rar.

Foto: Unsplash

7. UN NECESSAIRE MAI MIC POATE ÎNSEMNA MULT

Un mini pachet permis la aeroport este suficient pentru o vacanță de 7-10 zile. Cel mai bine este să cumpărați un necessaire de toaletă de călătorie, pe care să îl echipați cu sticle mici și borcănele reîncărcabile. În plus față de propriile produse cosmetice, nu ezitați să utilizați articolele de toaletă ale hotelului: săpun, șampon, cremă de încălțăminte și uscător de păr.

8. SPĂLĂTORIA VĂ AȘTEAPTĂ

Mulți sunt reticenți în a folosi spălătoriile comune, în special călătorii obișnuiți să aibă propria mașină de spălat. Nu trebuie să vă fie frică de ele, deoarece le puteți folosi pentru a înjumătăți cantitatea de haine pe care o împachetați într-o călătorie mai lungă. Puteți folosi serviciul de spălătorie al hotelului sau să mergeți la cea mai apropiată spălătorie: cât timp luați prânzul în apropiere, rufele dumneavoastră vor fi gata.

9. ÎMPACHETARE DE PROBĂ

Nu vă împachetați lucrurile direct în valiză; puneți mai întâi ceea ce vreți să duceți lângă valiză sau pe pat. Dacă le puneți imediat în geantă și veți găsi puțin mai mult spațiu, veți încărca cu siguranță geanta cu lucruri inutile.

10. CÂNTĂRIȚI ACASĂ!

Este mai bine să aflați greutatea valizei acasă decât la aeroport; aici veți plăti în plus pentru o greutate mai mare.

+10 LUCRURI DE CARE NE-AR PĂREA RĂU CĂ LE-AM LUAT ÎN CĂLĂTORIE: 

  • Mai multe seturi de haine pentru sport
  • Cosmetice în ambalaj XXL
  • Pachet de prim ajutor (toate se pot cumpăra pe loc, luați cu voi doar ceea ce este extrem de important)
  • Multe bijuterii și accesorii
  • Uscător de păr
  • Mai mult de două costume de baie, o pălărie de paie și un prosop de baie
  • Haine care nu se potrivesc, mai mult de o rochie elegantă
  • Orice care poate să încetinească verificarea de securitate
  • Mai mult de două perechi de îmcălțăminte, papuci
  • Cărți cu coperta groasă – alegeți coperți subțiri sau o carte electronică
AMI MÉG ÉRDEKELHET