10+1 locuri instagramabile, care vor fi la modă în 2021

Peisaj pitoresc, mâncare gustoasă, aventuri urbane în aer liber, toate perfecte pentru a fi fotografiate.

Fokváros
Fotó: Getty Images


Baku

Foto: 123rf

Capitala Azerbaidjanului îmbină destul de uimitor noul și vechiul: mixul dintre clădirile moderne și orașul vechi formează o priveliște uimitoare. Pe imagine se vede Icheri Sheher, adică centrul istoric cu moschee și alei medievale, în imediata apropiere a trei zgârie-nori, clădiri neo-futuriste în formă de picătură de apă. La fel de popular este și Heydar Aliyev Centre, un centru cultural cu sală de concerte, galerie de artă și muzeu – clădirea a fost proiectată de Zaha Hadid.

Helsinki

Foto: 123rf

Capitala finlandeză găzduiește numeroase clădiri art nouveau, dar și cartierul de design (Design District) promite multe de văzut și de fotografiat. În plus și uriașa biserică Kallio, Teatrul Național sau gara centrală sunt obiective interesante. Viața mereu în mișcare a orașului, portul colorat și arhitectura art nouveau furnizează destulă materie primă pentru fotografii.

Sofia

Foto: 123rf

Nu doar Catedrala Aleksandar Nevski din imagine este o frumoasă atracție în capitala Bulgariei. Fiecare stradă deține ceva interesant, surprinzător. Merită vizitat neoclasicul Teatru Național Ivan Vazov, Biserica Boiana, parcurile orașului și galeriile moderne.

Cape Town

Foto: Unsplash

Datorită poziției sale geografice, capitala legislativă a Africii de Sud merită cu siguranță o călătorie mai lungă. Peisajul dramatic, plajele zimțate, neaglomerate, traseele aventuroase de drumeții ne încurajează să petrecem mai multe săptămâni în oraș. Coloratul cartier Bo Kaap este un Insta-spot de neratat.

Tallinn

Foto: 123rf

Centrul istoric din capitala Estoniei face parte din 1997 din patrimoniul Mondial UNESCO. Tallinn nu întâmplător atrage tot mai mulți turiști, fiind orașul turnurilor gotice, gardurilor de piatră și bastioanelor, având în plus și o viață culturală vibrantă. Merită să urcăm pe scara cu aproape 300 de trepte din turnul bisericii Sfântul Olaf, dar și să vizităm târgul din Piața Primăriei.

Nisa

Foto: Unsplash

Recent am scris despre unul dintre cele mai spectaculoase carnavaluri din lume, organizat pe Riviera Franceză – carnavalul florilor este în sine un excelent Insta-spot. După superba coastă și cafenelele cochete, să mergem spre Promenada Engleză (Promenade des Anglais) lungă de 7 km, Piața Masséna și catedrala ortodoxă Sfântul Nicolae.

Bruges

Foto: Unsplash

Și orașul belgian face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO așa că, pe lângă Antwerp și Bruxelles, merită vizitat și el. Canale minunate, străzi pavate cu pietre, case colorate și atmosferă medievală, cârciumi și cafenele ce oferă toate subiecte foto interesante. Gurmanzii nu trebuie să rateze berile belgiene, vafele cu sos de vișine și ciocolata.

Erevan

Foto: 123rf

Biserici în ruine de mai multe sute de ani, mâncare incredibilă și peisaj uluitor – doar câteva lucruri care cu siguranță îi vor încânta pe cei care sosesc în Armenia. Țara din Caucaz este un creuzet cultural, cu povești și locuri uimitoare. Nu trebuie ratată piața de vechituri Vernissage, unde mereu putem găsi comori.

Seul

Foto: Unsplash

Capitala Coreei de Sud deține temple antice și este în același timp un loc ultramodern. Pe lângă vizitarea sanctuarelor, un accent important merită pus și pe gastronomie, pentru că bucătăria coreeană nu este doar foarte variată și sănătoasă, dar și spectaculoasă. Unul dintre cele mai fotogenice locuri este uriașa stradă comercială și piață Myeong-dong, unde găsim de toate - de la mărci de lux până la cantine stradale – chiar și spectacole de teatru!

Seattle

Foto: Unsplash

Orașul american oferă programe interesante și variate: după un tur vulcanic, putem porni spre restaurantele din centru, unde există întotdeauna și un număr mare de programe culturale. Putem apoi explora zona în mai multe direcții cu feribotul. Înalt de 183 metri, turnul Space Needle este simbolul orașului, în vârful căruia putem cina într-un restaurant rotativ cu podea de sticlă, cu orașul iluminat dedesubt. Este nevoie de o locație Insta mai bună?

Istanbul

Foto: Unsplash

Cel mai populat oraș din Turcia este cel mai interesant creuzet de culturi orientale și europene, atât în arhitectură, cât și în gastronomie. După minaretele colorate ale Hagiei Sofia, să pornim spre uriașul bazar din Istanbul, de unde este imposibil să te întorci acasă fără mici bibelouri, bijuterii și fotografii uimitoare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET