10+1 Insta-barát hely, ami felkapott lesz 2021-ben

Festői táj, ínycsiklandó ételek, városi és outdoor kalandok, amelyek fotókért kiáltanak.

Fokváros
Fotó: Getty Images


Baku

Fotó: 123rf

Azerbajdzsán fővárosa egészen elképesztően ötvözi az újat és a régit: a modern épületek és az óváros egymás ölelésében bámulatos látvány. A képen az Icheri Sheher, azaz a történelmi belváros látható mecsetekkel, középkori sikátorokkal, közvetlenül mellette a 3 darab vízcsepp formájú neo-futurisztikus felhőkarcolóval. De ugyanilyen népszerű látványosság a Heydar Aliyev Centre, ami egy kulturális központ hangversenyteremmel, művészeti galériával és múzeummal – az épületet Zaha Hadid tervezte.

Helsinki

Fotó: 123rf

A finn főváros rengeteg szecessziós épületnek ad otthont, de a dizájn negyed (Desing District) is rengeteg látni- és fotóznivalót ígér. Emellett a hatalmas Kallio templom, a Nemzeti Színház és főpályaudvar is érdekes program. A város pezsgő élete, a színes kikötő és az art nouveau bőven elég fénykép-alapanyagot biztosítanak.

Szófia

Fotó: 123rf

Bulgária fővárosában nem csak a képen látható Alekszandr Nyevszkij-székesegyház szép látványosság. Minden utca tartogat valami érdekeset, meglepőt, elgondolkodtatót. Érdemes útba ejteni a neoklasszicista Ivan Vazov Nemzeti Színházat, a Bojana-templomot, a városi parkokat és a modern galériákat.

Fokváros

Fotó: Unsplash

A Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa földrajzi fekvésének köszönhetően már önmagában megér egy hosszabb utazást. A drámai táj, a csipkézett, nem zsúfolt strandok, a kalandokat ígérő túraútvonalak mind arra biztatnak, hogy több hetet is a városban töltsünk. A színpompás Bo Kaap városrész kihagyhatatlan Insta-spot.

Tallinn

Fotó: 123rf

Észtország fővárosának történelmi belvárosa 1997 óta a UNESCO Világörökség része. Tallinn nem véletlenül vonz egyre több turistát, hiszen a gótikus tornyok, a kőkerítések, bástyák városa, emellett pezsgő a kulturális élet is. Érdemes felmenni a Szent Olaf-templom tornyába, ahova közel 300 lépcső visz fel, emellett a Városház tér piaca is nagyon jó program.

Nizza

Fotó: Unsplash

Nem rég írtunk arról, hogy a világ egyik leglátványosabb karneválját is a Francia Riviérán rendezik– a virágkarnevál önmagában egy remek Insta-spot. A csodás tengerpart és a hangulatos kávézók után vegyük célba a 7 km hosszú Angol sétányt (Promenade des Anglais), a Place Massénát és a Szent Miklós ortodox székesegyházat.

Brugge

Fotó: Unsplash

A belgiumi Brugge is az UNESCO Világörökség része, így Antwerpen és Brüsszel mellett ide is érdemes ellátogatni. A csodás csatornák, a macskaköves utcák, a színes házak, a középkori hangulat mellett a sörözők és kávézók is jó fotótémát adnak. Foodie-knak nem szabad kihagyni a belga söröket, a gofrit meggyöntettel és a csokoládékat.

Jereván

Fotó: 123rf

Omladozó, több száz éves templomok, hihetetlen ételek és lélegzetelállító táj – csak néhány dolog, ami biztosan elbűvöli az Örményországba érkezőket. A kaukázusi ország kulturális olvasztótégely, elképesztő történetekbe és helyekbe botlunk mindenhol, köztük az örmény fővárosban is. A Vernissage bolhapiacot nem szabad kihagyni, ott mindig kincsekre bukkanhatunk.

Szöul

Fotó: Unsplash

Dél-Korea fővárosa ősi templomokat és ultramodern belvárost tartogat. A szentélyek felkeresése mellett érdemes a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektetni, mert a koreai konyha nagyon változatos és egészséges, na és látványos is. Az egyik legfotogénabb hely a hatalmas Myeong-dong bevásárlóutca és piac, ahol a luxusmárkáktól az utcai kifőzdékig minden van – még színházi előadások is!

Seattle

Fotó: Unsplash

Érdekes és változatos programokat kínál az amerikai város: egy vulkáni túra után a belvárosi éttermek felé vehetjük az irányt, kulturális programokból is mindig nagy a választék, majd komppal több irányba is felfedezhetjük a környéket. A 183 méter magas Space Needle torony a város jelképe, amelynek tetején egy forgó üvegpadlós étteremben vacsorázhatunk, alattunk a kivilágított várossal. Kell ennél jobb Insta-hely?

Isztambul

Fotó: Unsplash

Törökország legnépesebb városa a keleti és az európai kultúra legérdekesebb elegyét kínálja, mind építészetben, mind gasztronómiában sokat tartogat.. A Hagia Sophia színes minaretjei után vegyük célba az óriási isztambuli bazárt, ahonnan képtelenség kis csecsebecsék és elképesztő fotók nélkül hazatérni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET