Melyek 2022 legizgalmasabb butikhoteljei a nagyvilágban?

A butikhotelekre jellemző, hogy sohasem óriási, 100 szobás szállások, inkább kisebb helyek, ahol különleges figyelmet fordítanak minden egyes vendégre, valamint a stílusos enteriőrre és az egyedi megoldásokra.

Számos butikhotelben találunk személyre szabott szolgáltatást, programot, kényelmi funkciókat, amelyektől a turisták azt érzik, sokkal többet kaptak, mint egy kényelmes ágy és egy finom reggeli a teraszon. Lássuk, melyek most a legmenőbb butikhotelek a világon!

Mahali Mzuri – Kenya

Fotó: Mahali Mzuri

Ez a szállás nyerte el tavaly a Travel + Leisure magazin World's Best Awards első díját. A szálloda az Olare Motorogi természetvédelmi területen található, a kenyai álomnyaralás részeként 12 bungaló közül választhatunk, vannak wellness szolgáltatások és természetesen medence is.

Fotó: Mahali Mzuri

A Mahali Mzuri szuahéli nyelven azt jelenti gyönyörű hely, és ez nem véletlen, hiszen a bungalók ténylek fantasztikus helyre épültek egy domboldalra, ahonnan messzire el lehet látni a völgyben, ahol a folyóparton a vadon élő állatok bóklásznak. A szafari a teraszunk előtt zajlik éjjel-nappal, mindezt pedig teljes kényelemben élvezhetjük, luxuskörülmények között.

Nobu Ryokan Malibu – Egyesült Államok

Fotó: Nobu Ryokan Malibu

A kaliforniai hotel tulajdonosa ugyanaz a Nobu Matsuhisa séf, aki az étteremlánc névadója és tulajdonosa is. A Nobu szállodák mindenhol a világon ugyanazt a japán elvonulásélményt nyújtják, amely sokkal több, mint pihenés egy szállodában, egy szép helyen.

Fotó: Nobu Ryokan Malibu

Az óceánparti szálloda mind a 16 szobája ózen-nyugalmat áraszt: mindegyik szoba fából készült káddal, tetőablakkal, valamint kandallóval és terasszal rendelkezik. A szállodában természetesen a Nobu séfjei főznek és a szálloda vendégei a malibui Carbon Beachen strandolhatnak, vagy relaxálhatnak a hotel saját spájában.

The Roundtree, Amagansett – Egyesült Államok

Fotó: The Roundtree

Aki kedveli New York nagyvilági nyüzsgését, de szeretne elvonulni a nyugalom szigetére, nem túl messze a Nagy Almától, többnyire ezt Long Islanden vagy East Hamptonban teszi. Utóbbi helyen található a The Roundtree butikhotel, amelyben kis kúriákat (cottage) vagy hotelszobákat, esetleg lakosztályokat is bérelhetünk.

Fotó: The Roundtree

A fényűzően, de funkcionálisan felújított és berendezett nyaralókhoz jár kölcsön bicikli és strandfelszerelés is. A 15 stílusos szálláshely vendégei részt vehetnek főzőtanfolyamokon, borkóstoláson és művészeti előadásokon is.

Gibb's Farm – Tanzánia

Fotó: Gibb's Farm

Lehet egy tanzániai farm luxusszállás? Hogyne! Az 1929-ben épült parasztházat és az azt körülvevő gazdaságot felújították és elképesztően gazdag, sűrű kerttel ültették be. A hotel ma is farmként működik, lehet állatokat simogatni és az ott termesztett bióalapanyagokból főznek nekünk, de ha luxusra vágyunk, akkor csobbanhatunk egyet a kristálytiszta vizű medencében.

Fotó: Gibb's Farm

A szafariház a Ngorongoro-kráter lejtőin található, tehát pont rálátunk a Ngorongorón átvonuló állatokra. A természetszerető vendégeket 17, gondosan kialakított szálláshely, 2 teljes ház és a hatalmas kert várja, amelyben füvészkert, rózsakert, kaktuszok, veteményes kapott helyet.

Casa Chameleon – Costa Rica

Fotó: Casa Chameleon

Ebben a csak felnőtteknek szánt földi paradicsomban 10 villa található, amelyek mind Mal País, valamint Santa Teresa kedvelt szörfös strandjaira néznek. A dzsungel szélére épített szálláshelyen testkezeléseket, fitneszórákat és finom Costa Rica-i ételeket is kérhetünk, természetesen all inclusive ellátással is. Aktív pihenésre vágyóknak tökéletes szállás!

AMI MÉG ÉRDEKELHET