5 európai program 2024-re

Néha elég egy jó programötlet, hogy szerveződni kezdjen a következő szuper nyaralás.

Fotó: Shutterstock

Ha az újévi fogadalmunk valami olyasmi volt, hogy élményekkel töltjük meg az évet és sokat utazunk, akkor a következő 5 program biztosan kedvünkre való lesz. Gasztronómia, kaland, sport vagy éppen vásárlás? Mindenki megtalálja a neki valót, egy program és egy szuper helyszín pedig hozza magával a többit.

Bringával 8 országon át

A Trans Dinarica, egy vadonatúj kerékpáros útvonal a Balkánon keresztül, ami egészen biztosan a bringázás szerelmeseinek a kedvence lesz 2024-től. A 8 országot – Szlovéniát, Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Albániát, Észak-Macedóniát, Koszovót és Szerbiát – összekötő útvonal a nemzeti parkok mentén halad, az Adriai-tenger partján, erdőkön és kis falvakon keresztül kanyarog, a nap végén pedig biztosan találunk egy szuper éttermet és jó szállást is a közelben. Az útvonal nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a régió szépségeire, ehhez igazítva pedig rengeteg információra és egyéb szolgáltatásra is számíthatunk.

Európa legmagasabb diszkója – Lauterbrunnen, Svájc

Fotó: Shutterstock

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy nagyobb utat tett meg egy jó buliért vagy koncertért, de abban nem sokaknak volt része, hogy egészen egy hegy tetejéig menjen fel bulizni. A Detour Discotheque garantáltan megéri a kitérőt, ez egy egyedülálló rendezvény – amely már Izland és Skócia egyes régióiban is sikert aratott – 2024-ben ugyanis a svájci Alpokba érkezik. A forgó étteremben veterán DJ-k szolgáltatják majd a zenét, a helyszínt pedig a drótkötélpályán haladó felvonóval érhetjük el, így garantált a páratlan kilátás.

Vacsora egy újranyitott legendás londoni étteremben 

Fotó: Shutterstock

A Simpson's in the Strand nevű legendás étterem először 1828-ban nyitotta meg kapuit – méghozzá eredetileg sakk-klubként –, azonban a londoni luxus e bástyája is áldozatául esett a világjárvány utáni válságnak. Jeremy King vendéglősnek köszönhetően azonban 2024 végétől újra felvehetjük a bakancslistánkra a klasszikus londoni éttermet, amely az Egyesült Királyságban az elsők között kapott Michelin-csillagot. Arthur Conan Doyle, Charles Dickens és sok más legendás író és közéleti szereplő kedvenc étterme új, igazi 21. századi köntösben nyílik meg, így egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen dizájn várja majd a gasztronómia rajongóit.

Utazás Olaszországban felújított vintage vonatokon

Fotó: Facebook

Ha szívesen választanánk fenntartható utazási módot úgy, hogy közben felejthetetlen élményben is részünk legyen, akkor az Olaszországot átszelő felújított, vintage turistavonatok lesznek az új kedvenceink. Az olasz nemzeti vasúthálózat, a Ferrovie dello Stato Italliane tavaly nyáron jelentette be, hogy néhány igazán régi, szép kocsival közlekedő vonatokkal utazhatunk a nagyvárosokból a vidéki régiókba – három árkategóriában (luxus, expressz és az olcsóbb omnibus-regionali).

Világklasszis sportolók a francia fővárosban

Fotó: Shutterstock

Ha nemcsak sportolni, de sportot nézni is szeretünk, akkor kihagyhatatlan lehetőség számunkra a párizsi olimpia. A négyévente megrendezésre kerülő esemény a világ legnagyobb sportrendezvénye, és a következő két alkalommal távol Európától rendezik majd meg, így ez a legjobb lehetőség a közelben elcsípni néhány szuper versenyszámot. A megnyitó ünnepség július 26-án lesz és egészen augusztus 11-ig tartanak az események, utána pedig folytatódik a paralimpiai versenyszámokkal augusztus 28-tól.

AMI MÉG ÉRDEKELHET