Hogyan készül a világ legdrágább koktélja?

22 600 dollárba kerül! Egy tokiói luxushotelben árulják.

Fotó: Shutterstock
A Travel & Leisure szerint a tokiói Ritz-Carlton (ez a japán főváros legmagasabb hotele) a The Bar nevű bárjában rendelheted meg a világ legdrágább italát, amelynek a Diamonds Are Forever nevet adták.

!

Fotó: ritzcarlton.com

A tokiói Ritz-Carlton bárja, ahol megkóstolhatjuk a koktélt

A koktélimádó, aki a Diamonds Are Forever nevű italt kéri ki, egy Gray Goose vodka alapú mixet kap egy kis lime-mal megbolondítva és egy 16 000 dolláros, 1 karátos (0,20 grammos) csiszolt gyémánttal „megfűszerezve". A koktélozónak nagyon óvatosnak kell lennie, hogy le ne nyelje a drágakövet, hiszen egy ekkora gyémánt látványra tökéletesen beleolvad az áttetsző vodkás koktélba.

A koktél a világjárvány előtt a vendég asztalánál készült, a koktélkeverést és felszolgálást alatt pedig élő zenei kíséret szólt: a Diamonds Are Forever című Shirley Bassey dalt adják elő, amely az 1971-es, azonos című James Bond-film betétdala volt.

Ha ez túl drága lenne az ízlésünknek, akkor kipróbálhatjuk a világ második legdrágább koktélját, ami csak 10 000 dollár. A Las Vegas-i XS Nightclubban szolgálják fel az Ono nevű italt, amelyben Charles Heidsieck pezsgő, Remy Martin Black Pearl konyak, egy pár ezüst mandzsettagomb és egy 18 karátos fehérarany nyaklánc található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET