Belvedere pop-up, zgârie-nori recorder, GARĂ ÎMPĂDURITĂ

Trei proiecte speciale și spectaculoase de la Anglia prin Polonia până în China.



BELVEDERE POP-UP LA LONDRA

Foto: www.mvrdv.nl

Capitala britanică va avea în această vară o atracție suplimentară. Biroul de arhitectură olandez MVRDV a proiectat lângă arcul triumfal Marble Arch un deal acoperit cu vegetație luxuriantă de unde poate fi admirată panorama orașului, respectiv zona Hyde Park. Spațiul comunitar din interiorul Marble Arch Hill, înalt de 25 metri, va găzdui expoziții și alte evenimente culturale.

VARȘOVIA: CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE DIN UE

Foto: Foster + Partners

Ca parte a reînnoirii centrului capitalei poloneze, în acest an va fi inaugurat Varso Place, care cu cei 310 metri va deveni cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană. Centrul de afaceri cu 53 de etaje și un observator public în vârf se găsește în imediata apropiere a gării principale și a fost proiectat de compania londoneză Foster + Partners.

GARĂ ÎMPĂDURITĂ ÎN CHINA

Foto: MAD

În orașul chinez Jiaxing, numit și casa mătăsii, se construiește o gară specială. Ce înseamnă asta mai exact? Studioul de arhitectură MAD vizează reconstrucția completă a gării construite în 1907 și distrusă în timpul războiului chinezo-japonez din 1937. Proiectul presupune construirea unei gări cu două niveluri, pe o suprafață de 35 hectare. Structura clădirii va fi sub pământ, așa că, prin împădurirea și amenajarea terenului de la suprafață, va forma o adevărată oază urbană, în timp ce ruinele vechii gări vor fi transformate într-un muzeu de istorie a căii ferate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET