Nyári hangulat a tél közepén? 3 tipp trópusi utazásokhoz!

Aki a hófödte hegycsúcsok és a lesiklópályák helyett szívesebben töltené a téli szünetet egy napsütötte vidéken és a meleg tengerben lubickolva, keresve sem találna jobb helyet egy békés trópusi szigetnél.

Fotó: 123RF


Három úti cél, ha exotikus élményekre vágyunk a téli zimankó idején.

Seychelle-szigetek

Fotó: 123RF

Mindazt, amit az ember egy trópusi nyaralóhelytől elvárhat, ebben a földi paradicsomban garantáltan megtalálja. A több mint 100 szigetből álló szigetcsoport kb. 1500 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól az Indiai-óceánban. A három fő sziget – Mahé, Praslin és La Digue – talapzatát gránitsziklák képezik, a többi inkább korallzátony. Bonyolult gyarmati múltja miatt három hivatalos nyelve is van: a jogalkotás nyelve az angol, a kereskedelemben és a társadalmi kommunikációban a francia, a mindennapi érintkezésben pedig a francia alapú kreol nyelv dominál.

A Seychelle-szigeteken több nemzeti park mutatja be az egyedülálló helyi növény- és állatvilágot. Sokan ellátogatnak a Bird szigetre is, ahol óriásteknősök és színes madarak élnek. A világon csak a Vallée de Mai Nemzeti Parkban láthatunk tengerikókuszt (Coco de Mer) – szuvenírként árusított, fura alakú termésének tömege akár a 18 kg-ot is elérheti. A szigetcsoport fehér homokos, pálmafás, korallzátonnyal védett strandjai, buja zöld növényvilága és a kiváló közbiztonság zavartalan kikapcsolódást ígér a turisták számára. Vétek lenne kihagyni a helyi konyha specialitásait, hiszen a kreol és az afrikai konyha kombinációja indiai fűszerekkel ízesítve egyedülálló gasztronómiai élményt nyújt.

Grenada

Fotó: 123RF

A Venezuela partjaitól északra, a Karib-tenger délkeleti részén található aprócska szigetország mindössze 344 négyzetkilométer alapterületű. Egy nagyobb és hat kisebb szigetből áll, ám kis mérete ellenére Grenada a világ második legnagyobb szerecsendió-termelője. Gyakran csak fűszerszigetként emlegetik, ugyanis a vulkanikus talajú szigeten nagy mennyiségben termesztenek kakaóbabot, fahéjat, gyömbért, kurkumát és szegfűszeget is. Grenadát egyelőre elkerülte az olcsó tömegturizmus, természeti környezete csaknem érintetlen, pálmafás strandjai pedig élőben is annyira szépek, amilyeneket csak képeslapokon láthatunk. A türkizkék vizű strandok sorából a déli parton a Grand Anse Beach, északon pedig a Levera Bay emelkedik ki.

Barbados

Fotó: 123RF

A Karib-szigetvilág legkeletibb tagja régóta népszerű úti cél. Barbadost sokan látogatják – ennek fő oka a korallzátonyokkal övezett, homokos tengerpartok, a viszonylag megfizethető luxus és a jó közbiztonság. A vakítóan fehér, finomhomokos Brandons Beach, Crane Beach és Bottom Bay kihagyhatatlan, de Barbadoson nemcsak a fürdőzők, hanem a sznorkelezők és a szörfösök is megtalálják a számításaikat. A sziget kedvelt célpontja a nagy tengerjáró hajóknak is – az így érkező utasok számára találták ki az egynapos Barbados-kártyát, mellyel egy napig igénybe vehetik a programban résztvevő szállodák szabadidős szolgáltatásait.

AMI MÉG ÉRDEKELHET