Vis pink: 4 plaje de un roz fabulos unde te poți simți ca-n filme

Locuri minunate, dar cu acces limitat.

Foto: Shutterstock

Unele dintre cele mai interesante fenomene naturale de pe Pământ sunt plajele unde nisipul alb și apa albastră sunt înlocuite de nuanțe de roz. Oricare dintre aceste locuri poate fi alegerea perfectă pentru o vacanță minunată.

​SPIAGGIA ROSA (Italia)

Foto: Shutterstock

Pe insula Budelli, la nord de Sardinia, se află fermecătoarea Spiaggia Rosa, care a atras numeroși călători încă din secolul al XX-lea, mulți dintre ei luând acasă nisipul roz. Ca urmare, plaja are acum o nuanță de roz mai puțin strălucitoare, iar din 1994, autoritățile italiene au interzis accesul turiștilor în zonă. Spiaggia Rosa este în continuare deschisă doar pentru vizitatori în cadrul unor tururi ghidate.

PLAJA ELAFONISSI (GRECIA)

Foto: Shutterstock

Plaja Elafonissi, cunoscută pentru nisipul său roz pe alocuri, este situată în regiunea Hania, în partea de vest a insulei Creta. Aceste plaje își datorează culoarea lor specială coralilor, algelor, scoicilor sparte și bacteriilor care se depun pe plajă și a căror intensitate cromatică este influențată în mare măsură de maree. Ca și în cazul Spiaggia Rosa, treptat, nisipul a fost luat acasă de turiști, iar plaja s-a decolorat oarecum în prezent. În prezent, funcționează ca rezervație naturală.

GRANDE SANTA CRUZ (FILIPINE)

Foto: Instagram

Situată în sudul Filipinelor, această mică insulă este cunoscută în special pentru plajele sale de un roz strălucitor. Plaja este înconjurată de o vegetație luxuriantă și are reglementări stricte: vizitatorii au voie pe insulă doar între orele 7.00 și 14.00 și trebuie să obțină mai întâi un permis turistic special.

Pantai Merah (INDONeZIA)

Foto: Shutterstock

Două dintre atracțiile insulei Komodo din Indonezia sunt reprezentate de cea mai mare specie de șopârlă din lume, dragonul de Komodo, respectiv de plaja roz din Pantai Merah. Aceasta își datorează culoarea coralului roșiatic, care se îmbină spectaculos cu marea turcoaz. Deși reglementările locale sunt mai puțin stricte decât în Europa, nici aici nu este permisă transportarea acasă a nisipului, existând controale stricte la vama aeroportului pentru astfel de "suveniruri". Plaja este frecventată nu doar de turiștii care vor să înoate, ci și de căprioare - spre deliciul șopârlelor prădătoare. Acesta este motivul pentru care întreaga insulă face parte din Parcul Național Komodo protejat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET