5 légitársaság, amely könnyebbé teszi a házi kedvencünkkel való repülést

A következő vállalatok törekednek arra, hogy neked és az állatodnak is kényelmes útja legyen.

Fotó: Pixabay

A kis kedvenceinkkel utazni igen sok szervezést igényel, az oltási könyv, útlevél és a jegyvásárlás mellett még arra is figyelni kell, hogy minden légi társaságnál más-más a szabály. Kutyával vagy macskával repülni tehát nem egyszerű, de vannak cégek, amelyekkel kényelmes is lehet.

QANTAS AIRWAYS

Ausztrália nemzeti légitársasága engedi, hogy a kis kedvencünket felvigyük a fedélzetre, adnak utazási útmutatót és online becsekkolhatunk együtt, de ezen kívül még kell vinnünk egy igazolást, hogy az állatunk érzelmi támogató. Az ausztrál reptereken pedig mindenhol több kutyás/cicás zóna is van, ahol nyugodtan várakozhatunk az indulásra.

Fotó: Unsplash

VIRGIN ATLANTIC AIRWAYS

Richard Branson brit légitársaságánál a problémamentes utazáshoz elérhető az online becsekkolás, a repülőtereken az állatbarát zónák és persze a Virgin gépek fedélzetére is velünk tarthatnak a kedvenceink.

KLM

A holland légitársaság nemcsak azt engedi meg, hogy a fedélzetre felvigyük a kis kedvencünket (de ha akarjuk, utazhat a csomagtérben is), hanem különböző szolgáltatásokkal is kedveskednek az állatoknak és a gazdájuknak: készítenek utazási guide-ot, az állatokat is online becsekkolhatjuk és az érkezési ország termináljában van egy állatbarát simogató, ahol megnyugtathatjuk, megetethetjük a kutyusunkat vagy cicánkat.

Fotó: Shutterstock

AIR CANADA

Az Air Canada szintén nagyszerű állatbarát légitársaság, amely szeretné könnyebbé tenni az állatokkal való utazást. A kanadai reptereken is be lehet online csekkolni, és több „animal relief", azaz állatbarát hely is van, ahol nyugodt körülmények között, bensőséges hangulatban lehetünk az állatunkkal. Természetesen a fedélzetre fel lehet vinni a kis, szőrös kedvenceket.

ANA AIRLINES

A japán ANA Airlinesnál stresszmentes az utazás és az ügyintézés is, minden pontos és menetrendszerű. Ahogy a többi állatbarát légitársaságnál, az ANA-nál is több szolgáltatással szeretnék az állattal utazók igényeit kiszolgálni. Online ügyintézés, simogató-sétáltató helyek várnak a japán reptereken, és persze minden háziállatot szívesen látnak a fedélzeten is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET