Căi ferate spectaculoase

De obicei destinația este esențială, mai puțin călătoria. În spațiul virtual însă, vă prezentăm cinci căi ferate care contrazic această afirmație.

Foto: 123rf

Dacă am vizitat deja toate muzeele deschise virtual și toate obiectivele turistice care pot fi văzute cu cameră 360 grade, și tot ne lipsește călătoria, atunci... să luăm trenul!

Calea ferată Flam, Norvegia

www.youtube.com

TRAIN DRIVER'S VIEW: Flåm to Myrdal with Sun and Rain In 4K UltraHD

Este una dintre cele mai frumoase rute feroviare și leagă localitățile norvegiene Myrdal și Flam. Diferența de nivel dintre cele două orașe este de 867 metri, drumul de aproape o oră trecând pe lângă cascade, munți acoperiți de zăpadă și mici ferme minunate.

Wengernalpbahn, Elveţia

www.youtube.com

Driver’s Eye View – Lauterbrunnen to Kleine Scheidegg (Switzerland)

Cu o lungime de peste 19 km, este cel mai lungă linie cu cremalieră din lume, care funcționează din 1903 în Berna Superioară, între Wengen și Kleine Scheideggen. Pe înregistrare putem savura din cabină vederea perfectă.

Linia Bernina, Elveția–Italia

www.youtube.com

★ Cab ride St. Moritz - Tirano (Bernina pass), Switzerland to Italy [10.2019]

Țara alpină se poate mândri cu numeroase căi ferate pitorești, una dintre ele fiind linia care duce de la St. Moritz la Torino (Italia), trecând prin Pasul Bernina. Sate pitorești, stânci de dimensiuni amețitoare și lacuri incredibil de albastre alunecă lângă fereastră în timpul călătoriei virtuale.

Linia Bar–Belgrad, Muntenegru–Serbia

www.youtube.com

4K CABVIEW Bar - Bijelo Polje -102 tunnels -96 bridges -1029m altitude change from Sea to Mountains

Linia feroviară care trece prin 254 de tunele – printre ele unul de peste 6 km - aflată printre cele mai lungi din lume – leagă orașul-port muntenegrean Bar cu capitala Serbiei, Belgrad. Drumul nu duce lipsă nici de poduri, unul dintre cele 234 fiind cel mai înalt pod feroviar din Europa.

Durango–Silverton, Statele Unite

www.youtube.com

Durango & Silverton Railroad – Part 1, with Driver, Passenger and Line-side Views

Să urci pe trenul Colorado care circulă pe linia cu ecartament îngust dintre Durango și Silverton este – chiar dacă din numai în film – o adevărată călătorie istorică, prin care putem ajunge de-a lungul râului Animas în Munții Colorado. Văzând înregistrările, ne putem imagina că am ajuns în Vestul Sălbatic.

AMI MÉG ÉRDEKELHET