Sejur în Franța: 5 castele maiestuoase din Valea Loarei

Valea Loarei se află la doar două ore cu mașina de Paris și este una dintre cele mai populare destinații turistice din Franța. Iată cinci dintre memorabilele castele din regiune!

Foto: Pixabay

O mare atracție pentru vizitatorii din Valea Loarei este selecția spectaculoasă de castele, toate cu grădini magnifice.

Castelul Chambord

Foto: Château de Chambord

Impozantul Château de Chambord, cel mai mare castel din Valea Loarei, se află la 2 ore cu mașina de Paris și la aproximativ 50 de minute de orașul Orléans. A fost comandat de regele Francisc I pentru a-i simboliza puterea și se presupune că ar fi fost proiectat parțial de Leonardo da Vinci. Clădirea renascentistă are 426 de camere, 83 de scări și 282 de șeminee. În grădinile și parcul său putem observa căprioare în timp ce facem drumeții pe potecile forestiere sau putem să ne plimbăm cu barca pe canalul castelului.

Castelul Chaumont-sur-Loire

Foto: Pixabay

La 40 de minute de mers cu mașina de Château de Chambord, atrăgătorul Château de Chaumont-sur-Loire oferă vedere la Valea Loarei. În clădirea impozantă sunt multe lucruri de descoperit, dar marea atracție pentru vizitatori este Festivalul Internațional al Grădinii, organizat între sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii noiembrie. Aici sunt expuse an de an până la 30 de grădini pline de imaginație ale artiștilor, designerilor și arhitecților peisagiști bazate pe o temă stabilită. Castelul, grajdurile și terenul găzduiesc, de asemenea, o serie de instalații uimitoare de artă modernă.

Castelul Clos Luce

Foto: Wikimedia

Castelul unde Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii trei ani din viață. Aici putem afla mai multe lucruri interesante despre artist, îi putem vizita dormitorul și atelierele, iar prin Parcul Leonardo da Vinci și în Grădina lui Leonardo putem învăța despre modul în care natura a fost sursa de inspirație pentru opera sa. Unele dintre invențiile sale sunt expuse în jurul castelului.

​Castelul Villandry

Foto: Pixabay

Villandry a fost ultimul castel construit în timpul Renașterii în Valea Loarei, iar atracția sa principală este reprezentată de grădinile sale. Grădina ornamentală pentru bucătărie este o expoziție geometrică impresionantă cu nouă petice de legume aranjate în diferite culori și modele. Putem să ne pierdem în labirintul grădinii și să ne plimbăm prin grădina cu ierburi parfumate.

​Castelul d’Ussé

Foto: Pixabay

Clădire albă grandioasă, cu turnuri și turnulețe elegante, grădini destul de formale și scări în spirală. Putem vizita temnița neobișnuită în formă octogonală, să-i admirăm tavanul ornamentat din camera de gardă și colecția de tapiserii din secolele al XVI-lea și XVII-lea. Grădinile perfect îngrijite ale castelului, cu elemente decorative și arbori de citrice sunt la fel de impresionante și au fost proiectate de Le Notre, care a creat și grădinile de la Palatul Versailles.

AMI MÉG ÉRDEKELHET