5 destinații mai ieftine dacă vrem să fugim de frigul iernii

Din cauza inflației, mulți oameni strâng cureaua și se gândesc mai atent la planurile lor de călătorie. Asta nu înseamnă însă că trebuie să renunțăm la călătoriile în zonele mai călduroase.

Foto: Pixabay

O analiză realizată de OTA Insight a selectat destinațiile cheie europene care sunt mai calde în lunile de iarnă și unde ne putem caza cu 100 de euro sau mai puțin pe noapte. Iată cele mai ieftine cinci destinații unde avem parte de mai mult soare.

​Marbella, Spania

Foto: Unsplash

Costa del Sol este renumită pentru vacanțele însorite de vară, dar este și o alegere excelentă pentru odihna de iarnă. Merită să lăsăm vremea mai rece de acasă și să facem o drumeție în regiunea minunată. Marbella are un microclimat protejat unde temperatura medie din februarie este de 16°C și soarele strălucește timp de șapte ore pe zi. Precipitațiile medii sunt mai scăzute decât în ianuarie, dar este totuși una dintre cele mai umede luni, așa că trebuie să luăm cu noi o umbrelă.

Casablanca, Maroc

Foto: Unsplash

În februarie sunt mult mai puțini turiști în Maroc, așa că poate fi un moment perfect pentru călătorie dacă dorim să evităm aglomerația. Acum putem admira mult mai confortabil arhitectura unică a orașului. Mai mult, datorită acestui fapt, trebuie să plătim și mult mai puțin pentru cazare. Cu o medie zilnică maximă de 18°C, este una dintre cele mai calde destinații de pe această listă. Ne putem aștepta la aproximativ șapte ore de soare pe zi dar, ca și la Marbella, februarie este și aici una dintre cele mai umede luni, așa că este important să ne îmbrăcăm corespunzător.

Malta

Foto: Pixabay

În timpul iernii, principalele situri istorice și muzeele vor fi probabil mai puțin aglomerate, fără mulțimea obișnuită din vară. Astfel putem descoperi mult mai confortabil restaurantele, barurile și pub-urile minunate din Malta. Iarna este mai răcoroasă pe insulă, dar totuși mai caldă și mai însorită decât în majoritatea Europei. În Malta, soarele strălucește opt ore în medie în februarie, iar temperatura medie zilnică este de 16°C. Citește și asta! Wellness și sustenabilitate – iată cele mai populare tendințe de călătorii din 2023.

Creta, Grecia

Foto: Pixabay

În această perioadă a anului, peisajul din Creta este mult mai verde, iar vârfurile munților sunt acoperite de zăpadă, ceea ce face ca insula să fie mai specială decât în căldura verii. De asemenea, nu vor fi aglomerații în locații celebre precum Cnossos sau Elafonisi, ceea ce reprezintă un alt punct în plus pentru călătoriile de iarnă. În februarie, temperatura medie zilnică din Creta poate ajunge și la 16°C. Există șanse mari să avem parte de soare strălucitor, dar marea este, desigur, prea rece pentru înot, așa că dacă dorim să facem o baie, mai bine alegem o piscină încălzită.

Portimão, Portugalia

Foto: yourgolftravel.com

Portimão este o destinație mult mai ieftină decât multe altele din Portugalia. Acesta este cel mai mare oraș al provinciei Algarve. Cu toate acestea, este mult mai puțin aglomerat decât orașele de coastă din jur. În februarie, temperatura maximă medie zilnică este în jur de 16°C. Cu siguranță merită să luăm haine mai calduroase cu noi – mai ales dacă vrem să explorăm orașul după lăsarea întunericului – deoarece temperatura poate scădea mult la apus.

AMI MÉG ÉRDEKELHET