5 új digitális tehnológia a turizmusban

Ha a turizmus túl is lép ezen a nehéz időszakon, a járványhelyzet tapasztalatai alapján sokminden végképp átalakul.

Fotó: Unsplash


A Skyroam globális mobilszolgáltató közzétette, szerintük melyek azok a technológiák, amelyek a járvány és utóhatásai miatt egyre gyakoribbak lesznek a turizmusban.

1. ÉRINT(KEZ)ÉSMENTÉS BEJELENTKEZÉS

Fotó: Unsplash

A vendéglátó és közlekedési szolgáltatók a járvány idején valóban növelték érintkezés nélküli bejelentkezési lehetőségeiket – a közös kontaktpontok és a személyes interakciók minimalizálása segít növelni a vendégek bizalmát. Szállodák, tematikus parkok, repülőterek, vasútállomások. hoztak létre a becsekkolást, a szolgáltatások rendelését és fizetését lehetővé tevő mobilalkalmazásokat. Egyre gyakoribb, hogy csevegési funkcióit is beépítenek az ilyen alkalmazásokba, így a vendégek anélkül kaphatnak választ a kérdéseikre, hogy fel kellene hívniuk vagy találkozniuk kellene egy alkalmazottal.

2. MULTIFUNKCIONÁLIS CSATLAKOZÁSI PONTOK

Fotó: Pexels

A 4G LTE Wi-Fi típusú, hordozható, autonóm csatlakozási pontok lehetővé teszik az utazók számára, hogy bárhol online dolgozhassanak vagy játszhassanak. A turisztikai cégek számára a „bárhol elérhető" internettechnológia integrálása kényelmesebbé és kellemesebbé teheti az ügyfelek utazási élményét, és előnyt biztosíthat az ilyen komplex szolgáltatásokkal nem rendelkező konkurenciával szemben. Képzeljük el annak az előnyét, hogy megbízható, multifunkcionális hot-spotot telepítenek például lakóautókba, a hosszú kirándulásra vágyó ügyfelek számára, akik közben esetleg dolgozni is szeretnének.

3. DIGITÁLIS MUNKAERŐ

Fotó: Unsplash

A Skyroam azt jósolja, hogy a jövőben az ügyfeleknek egész sor kérdésük lesz a biztonsági intézkedésekkel és más dolgokkal kapcsolatban, úgy a foglaláskor, mint a szállodában tartózkodáskor. A kommunikációs dagály leküzdésére a sok szolgáltatónál már létező „digitális munkaerő" a leghasznosabb. Egy alkalmazáson belüli chatbot funkció képes sok gyakori kérdést feltenni és előre meghatározott válaszokat adni a vendégek legsűrűbben feltett kérdéseire, felszabadítva az élő munkaerőt a bonyolultabb feladatok elvégzésére.

4. DIGITÁLIS KULCS

Fotó: Unsplash

A szállodák digitális kulcs funkciója újabb példa az ideális, érintkezésmentés megoldásra. A vendégek mobilalkalmazásban érhetik el ezt a funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a telefonjukkal nyithassák ki a hotelszobájuk ajtaját. Annak ellenére, hogy ez a technológia a járvány előtt rendelkezésre állt, a koronavírus-válság a teljes iparágban ösztönözte a kulcs nélküli belépési lehetőség szélesebb körű elfogadását.

5. TERMIKUS TECHNOLÓGIA

A termikus videószűrési technológia egy másik olyan innováció, amely a világjárvány miatt került előtérbe, elsősorban a repülőtereken használták a hőemelkedéses utasok kiszűrésére – ami a COVID-19 kezdeti tüneteinek egyike. A technológia szélesebb körű bevezetése a vendégek és alkalmazottak hatékonyabb védelmében segítheti turisztikai ipart, időben kiszűrve és elkülönítve a fertőzött személyeket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET