5 kalandfilm valóságos, extrém túrákról

Filmek, amely igaz történeteket feldolgozva mutatnak be lehetetlen vállalkozásnak tűnő túrákat.

Az életre szóló kalandok mögött legtöbbször nagyon is emberi motivációk húzódnak meg. Hétköznapi emberek a saját gondjaik elől menekülve, vagy azokra megoldást keresve vágnak neki az ismeretlennek. Kalandjaikról pedig csodás tájakat felvonultató, egyben elgondolkodtató filmek születtek.

Vadon (Wild)

www.youtube.com

Wild Official Trailer #1 (2014) - Reese Witherspoon Movie HD

A Pacific Crest Trail jelzett túraútvonal az Egyesült Államok nyugati partvidékén szeli át Kaliforniát és Oregont. Bár előtte sohasem túrázott, egy hirtelen ötlettől vezérelve Cheryl Strayed író, újságíró 1770 km-t gyalogolva teljesítette a túrát a Mojave-sivatagtól egészen Oregon és Washington államok határáig. A memoárjából készült filmben Reese Whiterspoon alakítja a magánéleti válságban lévő kalandort, aki a havat, a forróságot és a magányt legyőzve ad új irányt az életének.

Séta az erdőkben (A Walk in the Woods)

www.youtube.com

A Walk in the Woods Official Trailer #1 (2015) - Nick Offerman, Emma Thompson Movie HD

Szintén az Egyesült Államok, szintén egy híres túraútvonal – ezúttal az ország keleti részén lévő Appalachian Trail, amelyik az Appalache-hegységen át vezet 3500 km hosszan. A Nagy-Britanniából hazatérő Bill Bryson író egy régi barátjával együtt vágott neki a túrának, amelyet aztán a film alapjául is szolgáló könyvben örökített meg. A főleg Angliában népszerű írót Robert Redford alakítja, barátját pedig Nick Nolte.

Nyomok (Tracks)

www.youtube.com

Tracks Official Trailer #1 (2013) - Mia Wasikowska, Adam Driver Movie HD

Robyn Davidson évekig készült arra, hogy tevékkel szelje át Ausztráliát, 1977-ben pedig nekivágott a 3200 km-s útnak. Bár nem a hírnév miatt tette, nem mindennapi vállalkozásáról előbb egy cikket írt a National Geographic-ba, majd egy könyvet is kiadott kalandjairól. Az időközben neves utazási szakíróvá lett Davidson sivatagi túráját 2013-ban vitték filmre Mia Wasikowska főszereplésével.

Vándorút (The Way)

www.youtube.com

The Way (Official Trailer)

A spanyolországi Santiago de Compostellába vezető ősi Szent Jakab zarándokút természetesen nem kerülte el Hollywood figyelmét sem, a híres El Caminóról Emilio Estevez készítette az egyik legszeretetreméltóbb filmet. A Jack Hitt újságíró 1994-es könyvét fel- és átdolgozó 2010-es filmben a mozisztár is szerepel, akárcsak apja Martin Sheen. Utóbbi alakítja Tomot, aki fia halála miatt érkezik Spanyolországba, majd úgy dönt, teljesíti a zarándoklatot. Útja során pedig furcsábbnál furcsább alakokkal vándorol együtt.

Út a vadonba (Into the Wild)

www.youtube.com

Into the Wild (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Sean Penn nemcsak színészként, de rendezőként is szereti a különös figurákat. A 2007-ben készült filmben Chris McCandless (Emile Hirsch) életét dolgozza fel, aki az egyetem elvégzése után minden pénzét és értéktárgyát jótékony célra ajánlotta fel, ő maga pedig autóstoppal elindult Alaszkába, hogy ott a vadonban kezdjen új életet. Útja során több olyan emberrel is találkozik, akik nagy hatással vannak rá.

AMI MÉG ÉRDEKELHET