5 filme dacă ți-e dor de Roma

Dacă ne lipsesc metropolele preferate, există filme care redau fidel atmosfera lor specială! Prima destinație este Roma.


Vacanță la Roma (Roman Holiday – 1953)

www.youtube.com

Roman Holiday Trailer 1953 - Official [HD]

Unul dintre cele mai cunoscute și mai populare filme ale lui Audrey Hepburn, povestește aventurile unei prințese care trăiește la Roma cele mai incitante zile din călătoria sa europeană. Deși ar trebui să se odihnească în oraș după o mulțime de apariții, ea decide să evadeze și descoperă singură străzile Romei. Aici întâlnește un jurnalist american, Joe Bradley, interpretat de Gregory Peck. Este dragoste la prima vedere.

La dolce vita (1960)

www.youtube.com

New trailer for Fellini's La dolce vita - back in cinemas 3 January 2020 | BFI

Cel mai mare succes al lui Fellini, cunoscut de majoritatea oamenilor prin scena Anitei Ekberg la fântâna arteziană Fontana di Trevi. Scara Spaniolă și cele mai frumoase străzi ale Romei se desfășoară în fața noastră pe pelicula alb-negru. Personajul principal Marcello – interpretat de Marcello Mastroianni – a vrut să devină scriitor, ajungând apoi jurnalist, și își petrece zilele scriind despre elita societății. Se întâlnește cu actrița suedeză Sylvia, care duce o viață nefericită și tânjește după atenția oferită de Marcello.

Îngeri și Demoni  (Angels & Demons – 2009)

www.youtube.com

Angels & Demons (2009) Trailer #2 | Movieclips Classic Trailers

Prin adaptarea cinematografică a romanului mistic scris de Dan Brown, putem cunoaște Vaticanul și cele mai frumoase părți ale Romei de la prima piatră până la ultima. Tom Hanks, adică personajul Robert Langdon, se luptă în film cu biserica catolică. Între timp, putem vedea în imagini uimitoare Piazza Navona, Panteonul, Castelul Sant'Angelo și nenumărate alte atracții.

Din dragoste pentru Roma (To Rome with Love – 2012)

www.youtube.com

To Rome With Love Official Trailer #1 (2012) Woody Allen Movie HD

Comedia lui Woody Allen redă spectatorilor stilul de viață italian. În filmul cu numeroase personaje putem cunoaște orașul prin ochii mai multor oameni: un renumit arhitect american, un bărbat obișnuit care locuiește acolo, un cuplu de îndrăgostiți din provincie, un regizor de opere american, câțiva tineri și un dricar – și astfel putem gusta din fiecare față a Romei.

Marea frumuseţe (La grande bellezza – 2013)

www.youtube.com

The Great Beauty Official Trailer #1 - Paolo Sorrentino Movie HD

Filmul de mare succes al lui Paolo Sorrentino prezintă viața elitei din Roma, cu toate avantajele și dezavantajele ei. Eroul principal Jep Gambardella, un scriitor de succes, își sărbătorește a 65-a aniversare, întâlnind vechi și noi cunoștințe. Jep trăiește într-un imens apartament de lux cu terasă, în vecinătatea Colosseumului, dar aceasta nu este singura atracție din film. Vizităm biserici, palate și piețe, printre altele Piazza Navona, Grădina cu portocali sau Parco degli Acquedotti. Plin de scene suprarealiste, detalii amuzante, uneori sarcastice sau chiar sfâșietoare, „Marea frumusețe" trebuie să fie prezentă pe orice listă de filme italiene.

AMI MÉG ÉRDEKELHET