40 négyzetméteren utazik a hétfős család

Az 5 gyerekes amerikai família több mint egy éve utazgat az átalakított lakókocsival.

Foto: Instagram

Brittnee és Brentt Proha öt (4 és 13 éves kor közötti) gyerekkel, plusz egy bulldoggal osztja meg szépen és praktikusan elrendezett, egyedi lakókocsiját.

Az amerikai házaspár 2018-ban döntött úgy, hogy a gyerekekkel és Helen nevű, öreg bulldogjukkal együtt bejárják az Egyesült Államokat egy lakókocsival. Bár az autó után köthető guruló otthon nem kicsi a maga kategóriájában, egy ekkora családnak mégis kevésnek tűnik 40 négyzetméter belső tér.

Gondos tervezés

Fotó: Instagram

Brittnee viszont gondos tervezéssel és szakszerű kivitelezéssel otthonossá a tette lakókocsit, majd úgy szervezte meg a család életét, hogy egy évig a mozgó lakásukban élhessenek. A „gyerekszobán" is látszik a praktikus tervezés: mindenkinek jut hely, nagy ágyakban lustálkodhatnak, amely alatt rengeteg tároló van. A gyerekrész az autó hátsó végében kapott helyet, a 13 éves lányuk pedig még egy privát kis kuckót is kapott a galérián.

A szülőknek saját hálószobájuk van, amely Brittnee szerint maga a luxus – ezt volt a legnehezebb berendezni. Minden kihasználatlan helyre tárolókat kellett tervezni, amelyekbe minden elfér, amire egy év alatt szükségük lehet. Az utazás amúgy megtanította őket arra, hogy minimális holmival is lehet kényelmesen és boldogan élni.

Ebédlő a szabadban

Fotó: Instagram

Ugyan a lakókocsi belső tere nem nagy, viszont amikor csak az időjárás engedi, egy hatalmas teraszt nyitnak a szabadban, ahol lehet pihenni és játszani is, az „ebédlőhöz" hatalmas szőnyegeket terítenek le odakint, ide állítják fel a nagy asztalt és a két sörpadot. A lakókocsira 17 ablakot vágtak: a belső tér így természetes fényben úszik, és mindig remek a kilátás a természeti szépségekre. Brittnee kedvenc helye a nappali, ahol még kandalló is van. De a teljesen felszerelt konyhát is kedveli, ami indulás előtt szintén ráncfelvarráson esett át.

Íme, a 7 fős, full extrás lakókocsi:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET