Top 5 hoteluri noi în 2023

Africa de Sud, Hawaii, Londra, Roma – în multe părți ale lumii se deschid noi hoteluri în acest an.

Ilustrație: OWO

După epidemie, industria hotelieră s-a schimbat și ea într-un ritm rapid, așa că multe locuri noi se deschid în acest an spre bucuria călătorilor lumii. Le arătăm pe cele mai speciale!

​Future Found Sanctuary – Cape Town

Ilustrație: Future Found Sanctuary

Vilele al Future Found Sanctuary situate la marginea orașului Cape Town și care se învecinează cu Parcul Național Table Mountain sunt pentru uz exclusiv, dar pot fi rezervate și pe camere. Numită Maison Noir, vila cu cinci apartamente (16 locuri) este decorată cu mobilier natural și lucrări ale artiștilor locali. Iar Villa Verte (care poate găzdui 8 persoane) este o capodopera arhitecturală cu patru apartamente, situată pe versanții Table Mountain, având și propria grădină și piscină încălzită. Vilele de lux oferă oaspeților plimbări la cascade, tratamente medicale și mese preparate din legume cultivate în propria grădină ecologică.

​Six Senses – Roma

Ilustrație: Six Senses

În unele părți ale hotelului Six Senses s-au păstrat caracteristicile originale din secolul al XV-lea, inclusiv fațada exterioară renascentistă și scara interioară. Designul spațiilor simplificate a fost încredințat celebrului arhitect-designer spaniol, Patricia Urquiola. Camerele sunt decorate cu plăci tradiționale cocciopesto – rupte în bucăți mici, amestecate cu mortar și apoi bătute cu un compactor. Se pot rezerva simple camere duble, apartamente junior și apartamente cu unul sau două dormitoare.

​The OWO – Londra

Ilustrație: OWO

OWO – adică „Old War Office” din Londra, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a servit ca sediul primului ministru Winston Churchill – este unul dintre cele mai așteptate hoteluri de lux din Regatul Unit, cea mai nouă perlă a lanțului hotelier Raffles. Are 120 de camere, 86 de apartamente, 9 restaurante, 3 baruri și un spa Guerlain.

The Homestead Lodge – Africa de Sud

Ilustrație: Homestead Lodge

Noua cazare eco-lux The Homestead Lodge se va deschide în curând în rezervația naturală Nambiti. Are doar 12 apartamente, dar oferă în schimb o mulțime de programe: printre altele, ne putem înscrie la jocuri personalizate, cursuri de gătit și observarea păsărilor. Pe lângă priveliști uimitoare, apartamentele cu terase proprii oferă și serviciu de majordom și acces la internet. Clădirea a fost construită din piatră originară din zonă, iar deasupra a fost amplasată o grădină, astfel încât să rămână în deplină armonie cu natura.

Wayfinder Waikiki – Honolulu

Foto: Wayfinder Waikiki

Situat în inima cartierului Waikiki de pe malul oceanului, hotelul tip boutique cu 228 de camere oferă stilul autentic de viață hawaiană. Designul interior este inspirat de cerul albastru, oceanul, florile locale colorate. Mobilierul este din materiale naturale iar întregul hotel este decorat cu plante indigene. În Wayfinder Waikiki, agitația centrului orașului se întâlnește cu mediul tropical.

AMI MÉG ÉRDEKELHET