5 idei dacă alegi să descoperi singur Europa

Dacă vom porni la drum singuri, să conștientizăm că acest tip de călătorii pot fi fantastice, mai ales dacă respectăm câteva reguli.

Doecamdată, din cauza pandemiei de coronavirus, opțiunile sunt limitate când vine vorba de călătorii. Cu toate acestea, putem fi optimiști și să le planificăm deja.

Foto: Unsplash

1. Supraplanificarea este inutilă

În cazul în care călătorim cu prieteni sau membri de familie, nu strică – mai ales dacă luăm în considerare nevoile tuturor – să ne planificăm programul zilnic cu mult timp în avans. Călătorind singuri, nu vom avea nevoie de acest lucru, evitarea supraplanificării fiind chiar foarte recomandată. Să profităm că nu trebuie să ne adaptăm la alții și să explorăm fără planuri orașul.

2. Turiști vs. localnici

Foto: Unsplash

Ne plimbăm în oraș și dintr-o dată auzim oameni vorbind cu accent britanic la o masă. Ei bine, acest loc nu este pentru noi, pentru că probabil și ei sunt turiști. Dacă decidem să explorăm singuri cele mai frumoase orașe europene, este mai bine să ne împrietenim cu localnicii, pentru că ei ne vor arăta exact lucrurile pe care nu trebuie să le ratăm.

3. Să așteptăm cina

În general este adevărat că fără rezervare este greu să iei masa în restaurantele bune din cele mai frumoase orașe ale continentului – cel puțin când vine vorba de companie. Mese unice în schimb sunt aproape peste tot, fiind deci inutil să mâncăm mult în timpul zilei, când ne așteaptă o cină confortabilă la restaurantul preferat.

4. Să ne gândim mereu ce vom face

Foto: Unsplash

„Cu cine pot să vorbesc? Pe ce stradă pot intra? Ce se întâmplă dacă mă rătăcesc?" – astfel de întrebări ne vin adesea în minte atunci când ne gândim la călătoriile solo, tocmai de aceea trebuie să fim mereu pregătiți.

  • niciodată să nu pornim la drum până când telefonul nu este încărcat;
  • întotdeauna să avem la noi bani gheață;
  • obligatoriu să descărcăm o aplicație de taxi!

Dacă totuși vom avea nevoie de ajutor, să căutăm un cuplu cu care să vorbim.

5. Să evităm atracțiile turistice

Nu este nicio problemă dacă nu am reușit să ne împrietenim cu niciun localnic, deoarece putem vizita și singuri comorile acelui oraș. Să întrebăm un localnic pe stradă unde preferă ei să se ducă - și să pornim singuri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET