5 insule spaniole mai puțin cunoscute pentru o vacanță liniștită

Există viață și dincolo de Ibiza și Mallorca! Descoperiți cinci insule spaniole minunate și speciale!

Foto: Getty Images


Menorca

Foto: 123rf

Mai puțin cunoscută decât vecinii săi, Mallorca și Ibiza, insula Menorca este una dintre rezervațiile biosferei UNESCO, deoarece mai multe specii de animale și plante trăiesc doar aici.

Una dintre principalele atracții turistice din Menorca este varietatea imensă a plajelor în comparație cu dimensiunea sa. Vântul bate pe tot parcursul anului, iar acest lucru face ca vara clima să fie tolerabilă. Se poate face baie în mare din aprilie până în octombrie, dar sezonul de vârf durează de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lui septembrie. Înainte și după, nu există turiști deloc ...

Există doar două orașe importante pe insulă: Cuitadella la vest și Mahon la sud. Majoritatea populației trăiește în acestea, iar ambele orașe merită vizitate. E bine să închiriați o bicicletă, deoarece se pot parcurge toate colțurile pe cărări de biciclete splendide în doar 1-2 ore. Sau închiriați o mașină cu mult timp în avans (este mai ieftin așa) și faceți o croazieră între plaje până când o găsiți pe cea care vi se potrivește. Una dintre acestea poate fi pitoreasca Playa de Cavalleria, unde contrastul albastrului mării și al galbenului nisipului sunt absolut minunate.

La majoritatea plajelor se poate ajunge în 15-25 de minute de mers pe jos. Cu cabanele sale fabuloase din fostul sat de pescari Fornells, avem parte de panorame uimitoare, iar în zonă sunt unele dintre cele mai bune restaurante locale - supa de crab Caldareta de Langosta merită cu siguranță o încercare. Pe insulă există puține alegeri pentru locuri de petrecere, acestea fiind, de asemenea, situate în cele două orașe mai mari. În timpul siestei - între ora 1 și 5 jumătate după-amiaza - viața se oprește complet, iar acest lucru este extrem de atractiv chiar și pentru turiști.

Formentera

Foto: 123rf

O insulă mai puțin cunoscută, care și-a păstrat intimitatea în ciuda faptului că din ce în ce mai mulți turiști se urcă pe o barcă în Ibiza pentru a descoperi frumusețea Formenterei. Insula găzduiește aproximativ 7.400 de rezidenți permanenți care primesc vizitatori. Este de asemenea favorita nudiștilor, deoarece majoritatea plajelor permit accesul fără costum de baie.

Plaja cu nisip alb, lungă de 20 km, oferă un loc de odihnă unde vă puteți bucura de mare într-o liniște deplină, admirând apa în diferite nuanțe de albastru. Capitala, Sant Francesc, are multe atracții, expoziții și magazine perfecte pentru cumpărături, dar merită vizitată și piața locală de vechituri.

Una dintre principalele atracții ale insulei este farul La Mola, care se află pe o stâncă înaltă de 120 de metri și găzduiește chiar concerte și expoziții - de aici merită cu siguranță să priviți apusul cel puțin o dată! O altă destinație de excursie este pitorescul lac Estany Pudent, situat în partea de nord a insulei și, deși scăldatul este interzis, este o destinație ideală de excursie.

Cabrera

Foto: 123rf

Este o insulă mică de pe coasta de sud a Mallorcăi, cu o suprafață totală de 19 km², dar cu toate acestea a avut un trecut extrem de agitat. În Evul Mediu, baza militară a Imperiului Otoman a funcționat pe insulă, a fost o insulă folosită drept închisoare în timpul războaielor napoleoniene și au fost lupte aici și în timpul războiului civil spaniol. În consecință, vizitatorii pot găsi acum sate nelocuite construite în secolul al XIV-lea, ruinele unui turn de fortăreață, un cimitir maritim și farul de la Capul Punta de Anciola.

Insula, cu ecosistemul său marin incredibil, împreună cu împrejurimile sale mai largi, formează Parcul Național Arhipelagul Cabrera. Este vizitat în cea mai mare parte de cei care doresc să admire viața marină, deoarece găzduiește țestoase, delfini și specii de pești tropicali.

Descoperirea vieții sălbatice de pe insulă merită începută de la centrul de informare pentru vizitatori din Colònia de Sant Jordi, care vă aduce mai aproape de flora și fauna insulei mediteraneene. În zonele sterpe acoperite cu arbuști pitici există și multe peșteri, în special în regiunea de coastă. Probabil că cea mai notabilă dintre atracțiile insulei este așa-numita Peșteră Albastră (Cova Blava) din Golful Cala Gandulf. Se poate ajunge la peștera lungă de 160 de metri doar dinspre apă, cu barca.

Majoritatea turiștilor vizitează Cabrera ca parte a vacanței lor în Mallorca într-o excursie cu barca, iar în timpul sezonului pornesc mai multe bărci către insulă. Insula este în mare parte nelocuită, cei câțiva rezidenți trăiesc exclusiv în satul Es Port.

La Gomera

Foto: 123rf

Accesibilă doar cu feribotul, insula este cea mai puțin vizitată minune din Insulele Canare. Înotul este o atracție secundară aici, drumețiile și excursiile sunt principalele atracții, deoarece vegetația din zonă oferă o experiență cu totul specială.

Aici sunt stânci care coboară în mare, plaje cu nisip negru și râuri cu apă cristalină. În Parcul Național Garajonay merită să faceți o plimbare lungă în vechea pădure de lauri macronezieni care acoperea cândva întreaga zonă tropicală. Oricine a vizitat vreodată insula își dorește de atunci să se întoarcă în Valea Gran Rey, unde pereții albi ca zăpada ai caselor sunt în perfectă armonie cu peisajul acoperit de palmieri. Pueblo de Agulo este amplasat pe un platou natural, cu o vedere maiestuoasă asupra oceanului și a vârfului Teide din Tenerife.

O altă atractie a insulei este că localnicii (în majoritate vârstnici) vorbesc un limbaj fluierat (mai precis, silbo gomero), care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 2009.

Insula Ons

Foto: Getty Images

Situată pe coasta Atlanticului, aparținând de Galicia – Spania, este o insulă pitorească cu plajele sale de poveste, peisajele miraculoase și parcurile naționale ce găzduiesc specii rare de animale și plante.

Insula oferă trasee de drumeții plăcute și cele mai bune preparate din bucătăria spaniolă. O specialitate locală este caracatița la grătar.

Există multe plaje de-a lungul coastei - partea de nord aparține nudiștilor. Una dintre plajele preferate de turiști este Melide, fiind și cea mai îndepărtată de partea locuită a insulei, deci nu este aglomerată de luni până vineri, iar priveliștea de aici este minunată: animale sălbatice, stânci, nisip... Dacă doriți o imagine mai amplă a plajelor, puteți rezerva un loc într-o croazieră cu vaporul.

Cele trei restaurante din singurul sat al insulei oferă preparate din bucătăria rustică galiciană, simple și bine făcute - realizate în special din caracatiță. Așadar puteți petrece o zi minunată pe insulă sau chiar să stați în camping pentru mai multe zile, unde personalul este extrem de amabil și răbdător, chiar dacă spaniola noastră este rudimentară. În general, acesta este un loc cu adevărat fericit unde cei care au fost o dată aici, se vor întoarce categoric.


AMI MÉG ÉRDEKELHET