5 különleges luxus bungaló fényűző trópusi nyaraláshoz! Te melyiket próbálnád ki?

A kambodzsai és belizei privát szigetektől a maldív-szigeteki luxusvillákig ezek az elegáns menedékhelyek csodálatos élményt jelentenek az utazóknak.

Ahogy apró, óceáni szigetekre érkezünk, már a levegőből is fantasztikusan látványt nyújtanak ezek a vízbe benyúló mólókkal összekötött oázisok. A privát házaknak megvan az az előnyük, hogy egyszerre érezzük bennük a luxust és a kényelmes ellazulást, nincs napirend, ebédidő, így korlátok nélkül élvezhetjük a vakációt. Persze a bungalókhoz járnak extraszolgáltatások: az ajtóig viszik a reggelit, és bérelhetünk sporteszközöket vagy épp motorcsónakot is.

Song Saa Private Island, Kambodzsa

Fotó: Song Saa Private Island Resort

A luxusbungalókról nem biztos, hogy először Kambodzsa jut eszünkbe, pedig ezt az 5 csillagos szállást 2012-ben építették Koh Rongon és igen népszerű. A Song Saa bungalókhoz saját séf, medence, magánmóló és csónak is tartozik.

Cayo Espanto, Belize

Fotó: Cayo Espanto Private Island

A gyönyörű közép-amerikai ország egy kis privát szigetén épült ez a szállás – igazi kuriózum. Minden luxusvilla minimum 1100 négyzetméteres. A Cayo Espanto bungalókhoz üvegpadlós nappali, medence, saját móló és rengeteg extraszolgáltatás tartozik.

Rosewood Mayakoba, Mexikó

Fotó: Rosewood Mayakoba

A mexikói Riviera Mayán (Cancúnhoz közel) felépített üdülőparadicsomon minden megvan, amit luxus alatt értünk, mégis nagyon természetközeli, pálmafák és mangrovék veszik körbe a bungalókat. Minden házhoz tartozik medence, szabadtéri zuhany – a karibi hőségben nincs is jobb, mint ez a lagúna.

Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, Maldív-szigetek

Fotó: Waldorf Astoria Maldives

Két nagy luxusvilla is tartozik a szállodakomplexumhoz a Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi szigetein, amelyeket csak magánjachttal lehet megközelíteni. A privát szálláshoz jár medence, természetesen saját óceánpart, grillterasz és a közelben van egy delikáteszbolt, ahol friss ételeket is be lehet szerezni, akár még szusit is.

Sofitel Kia Ora Moorea, Francia Polinézia

Fotó: Sofitel Kia Ora Moorea

A Sofitel Kia Ora Moorea üdülőhely 113 vízparti bungalóból álló gyűjteményével újradefiniálja a félreeső oázis fogalmát. Az autentikus kis házikókban mindent megtalálsz, ami a tengerparti pihenéshez kell: a bungalók üvegpadlója, a fehér homokos part, a kristálytiszta víz minden pihenésre vágyót elkényeztet, de persze a hobbibúvárok is imádni fogják.

AMI MÉG ÉRDEKELHET