Top 5 különleges szállás csodás kilátással – A világ tetején az Airbnb-vel

Olyan különleges apartmanokat mutatunk, amelyek az Airbnb új, Top of the world (A világ tetején) keresési kategóriájába tartoznak.

Fotó: Airbnb

Ha szereted a különleges panorámát, órákig is képes vagy túrázni egy jó szállásért, és attól sem riadsz vissza, hogy a civilizációtól messze pihenj akár hetekig, akkor mostantól könnyebb dolgod lesz, mert az Airbnb ezt a keresési szűrőt is beleépítette az oldalba.

StarDome – Cuzco (Peru)

Fotó: Airbnb

A kétszemélyes szobákkkal rendelkező StarDome kupolájából lélegzetelállító kilátás nyílik az Andokra. A kunyhó fűtött márványpadlóval rendelkezik, és csodálatos lehetőségeket kínál a vadon felfedezésére. A szállás a városoktól távol esik, de teljes értékű komfortot nyújt, és ellátást is kérhetünk.

Zostel Shangarh – Himachal Pradesh (India)

Fotó: Airbnb

A Zostel Shangarh tökéletes hely elvonulásra – a szállás a Nagy Himalája Nemzeti Park (Great Himalayan National Park) területén található, az erdős területeken. Tökéletes a hátizsákos turisták és a digitális nomádok számára, akiket a rengeteg közös tér mellett hatalmas privát apartmanok is várnak, saját terasszal és hegyi kilátással.

Refugio Papallacta – Pichincha (Ecuador)

Fotó: Airbnb

A Cayambe-Coca Nemzeti Park melletti menedékházat buja növényzet és magas hegyek veszik körül. Tízkilométeres környezetében nincs fényszennyezés, így mindig tisztán látszik az ég. Ha teljes nyugalomra és elszigeteltségre vágysz, ez az ecuadori hegyi lak a te helyed!

Upscale Mtn Base – Colorado (Egyesült Államok)

Fotó: Airbnb

Ki ne akarna a Sziklás-hegységben, ősöreg fenyők között pihenni? A coloradói Upscale Mtn Base a Rocky Mountain Nemzeti Park területén található, ahol novembertől tavaszig esik a hó, krisztálytiszta a levegő és mindig szép, tiszta a kilátás – persze ködös reggelek és esték lehetnek. Bár a közleben működik egy síközpont, mégsem kell attól tartani, hogy bulizó társaság zavarja meg a pihenést, mert egyetlen épület sincs a közelben.

Casa El Cielo – Magdalena (Kolumbia)

Fotó: Airbnb

A Casa El Cielo in Magdalena a kolumbiai dzsungel közepén épült, mesés szálláshely varázslatos kilátással, a természet hangjaival. Ha túráznának, akkor a közeli vízesések remek úticélt jelentenek. A ház teljesen az őserdőbe épült, de azért 10-20 méteres közelségben van még pár lakóház, nyaraló.

AMI MÉG ÉRDEKELHET