5 dintre marile orașe mici ale Italiei

Arhitectura magnifică, priveliștile uimitoare și cultura, fără mulțimi de oameni, toate acestea fac parte din vraja comorilor mai puțin cunoscute ale Italiei.


Lucca

Foto: Getty Images

Lucca este bijuteria ascunsă din coroana toscană a Italiei, la doar 20 de minute de Pisa. Zidurile sale medievale, străzile pietruite și piețele umbrite creează o atmosferă calmă și liniștită. Nu sunt mașini pe străzi, așa că este minunat să te plimbi oricând și nu este neobișnuit să auzi muzica lui Puccini de la ferestre sau balcoane deschise - Lucca este orașul natal al compozitorului.

Chioggia

Foto: Unsplash

Chioggia este ca Veneția, dar fără mulțimea și prețurile piperate. Situată la capătul sudic al Lagunei Venețiene, combină priveliștile vârfurilor acoperite de zăpadă ale Dolomiților cu plajele de nisip fin ale Mării Adriatice. Clădirile cu culori pastelate creează o pânză colorată de-a lungul canalelor navigabile, pe măsură ce bărcile de pescuit se înghesuie încet, distribuindu-și captura în tavernele locale. Un turn cu ceas medieval veghează asupra orașului, iar Muzeul Zoologiei Adriatice prezintă tradițiile maritime ale zonei.

Vigevano

Foto: Getty Images

La doar 35 km sud-vest de Milano și ușor accesibil pe șosea și pe calea ferată, orașul Vigevano este o bijuterie arhitecturală. Centrul său este dominat de Castello Sforzesco, acum un muzeu, care este conectat la fortificațiile exterioare ale orașului printr-un uimitor pod acoperit și un drum rutier, care le-a permis călăreților să ajungă direct de la castel pentru a apăra orașul. Alături de castel se află Piazza Ducale din secolul al XV-lea, închisă la un capăt de catedrala barocă - este unul dintre cele mai uluitoare spații deschise din Italia.

Anghiari

Foto: Getty Images

Comuna din Provincia Arezzo, Toscana, cu ziduri masive din secolul al XIII-lea, păstrează atmosfera veche și originală a micilor orașe medievale. Plimbându-ne pe străzile sale înguste, putem respira aerul istoriei și gloriei sale. Casele de piatră au ferestre mici, obloane și uși din lemn, uneori deteriorate sau sparte, dar totuși caracteristice. Intrările și balcoanele caselor sunt adesea decorate cu flori care colorează Anghiari, făcându-l și mai fermecător.

Taormina

Foto: Getty Images

Orașul din Sicilia are totul. Este cocoțat pe un vârf de deal oferind, prin urmare, vederi uimitoare ale vulcanului activ Etna, în timp ce are și golfuri frumoase, la care putem ajunge pe cărari abrupte sau cu telecabina. Piața orașului este unul dintre cele mai bune locuri pentru a privi apusul soarelui în Sicilia, dar nici vizitarea vechiului amfiteatru greco-roman nu trebuie ratată - poți chiar să vezi un spectacol aici.

AMI MÉG ÉRDEKELHET