5 plaje fabuloase din Turcia, perfecte pentru reîncărcarea bateriilor

Îți prezentăm cinci plaje turcești unde te poți bucura de soare într-un cadru minunat.

Foto: Shutterstock


Turcia devine din ce în ce mai populară în rândul turiștilor români, ceea ce nu este de mirare, deoarece țara este plină de situri istorice, iar plajele sale de nisip sunt ideale pentru relaxare.

​Cirali

Foto: Pixabay

Situată pe coasta de sud a Turciei, la sud de Antalya, plaja Cirali merită adăugată pe lista de dorințe pentru apusurile de soare uimitoare și pentru populația de broaște țestoase. Deoarece plaja nu se află în imediata apropiere a unui oraș mare, nu ar trebui să te aștepți la aglomerație. Cu toate acestea, este o destinație populară pentru călătorii care caută o vacanță aproape de natură: hotelurile și apartamentele din zonă încearcă să fie în armonie cu mediul înconjurător, dar zona este, de asemenea, o alegere bună și pentru camping.

Patara

Foto: Shutterstock

Nu departe de plaja Cirali, vizavi de insula Rodos, se află plaja Patara, cu o lungime de 18 kilometri. Pe plaja cu nisip auriu și mătăsos se poate face o plimbare printre dune de la 8:00 până la 20.00, iar noaptea țestoasele preiau controlul. Trebuie să plătești o taxă de intrare pe plajă, dar acest bilet este valabil și pentru vizitarea teatrului antic și centrul istoric din Patara.

Valea Fluturilor

Foto: Wikimedia

O vizită la Valea Fluturilor este de neratat pentru toți care ajung în Fethiye. Golfulețul de poveste, cuibărit între formațiuni stâncoase, are apă turcoaz care se îmbină cu țărmul nisipos, deși accesul nu este cel mai ușor: călătorii pot ajunge acolo doar cu barca. Plaja este denumită după fluturele tigru, dar zona este, de asemenea, presărată cu plantații de măslini și livezi. Cum aici localnicii sunt deosebit de sensibili la valorile naturale, majoritatea vizitatorilor se cazează în iurte, bungalouri sau corturi.

Kabak

Foto: Shutterstock

Înconjurată de păduri luxuriante, plaja Kabak este o destinație populară pentru turiștii cu rucsacuri și călătorii boemi, care se cazează în principal în campingurile din împrejurimi sau își amenajează corturile chiar pe vârfurile stâncilor. Cea mai mare parte a plajei este stâncoasă, așa că este o idee bună să aduci cu tine și o pereche de pantofi de apă.

Ölüdeniz

Foto: Pixabay

Plaja pitorească Ölüdeniz și laguna din jur sunt foarte populare printre turiști, care nu duc lipsă de restaurante, baruri și magazine. În timp ce plaja în sine poate fi vizitată de oricine, laguna face parte din Parcul Național Ölüdeniz Tabiat, așa că va trebui să cumperi un bilet de intrare. Poți însă să explorezi apoi țărmurile stâncoase cu canoe sau paddleboard (SUP) și există și oportunități de scufundări.

AMI MÉG ÉRDEKELHET