5 remedii naturale pe care le putem lua cu noi în orice vacanță

Accidentele din timpul vacanței de vară pot fi vindecate rapid și eficient – în plus cu metode lipsite de substanțe chimice.

Foto: Pixabay

Arsuri solare, căpușe, greață? Vă sfătuim să folosiți produse naturale pentru plajă, drumeții și camping.

Pentru lovituri

Foto: Pixabay

În cazul unor răni superficiale, uleiul de cocos poate fi foarte util, dar numai după ce am curățat bine rana – până atunci nu trebuie aplicat nimic! Uleiul de cocos accelerează vindecarea rănilor și le protejează de bacterii și murdărie.

Să folosim numai ulei testat, 100% pur!

Uleiul esențial “tea tree” este la rândul lui excelent pentru dezinfectarea rănilor și este renumit pentru efectele antivirale, bactericide și fungicide, ca să nu mai vorbim că este foarte bun și pentru dezinfectarea mâinilor. În caz de abraziune, să aplicăm una sau două picături de ulei esențial nediluat pe rană și să repetăm acest lucru după câteva ore.

Împotriva căpușelor 

Foto: Shutterstock

Din păcate, există pericolul să fim înțepați de căpușe până la sfârșitul toamnei, așa că nu trebuie să uităm niciodată de protecția corespunzătoare. Uleiul de eucalipt ține la distanță căpușele până la șapte ore după aplicare, având și un miros plăcut. Nu numai că are o protecție sigură, ci putem să îl folosim și atunci când ne-a mușcat deja căpușa – să ungem cu acest ulei pielea din jurul căpușei și, după scurt timp, să îndepărtăm insecta.

Uleiul de mușcată este, de asemenea, foarte eficient și-l puteți folosi și pe blana animalelor de companie.

În 10 ml de ulei de bază – un ulei vegetal 100% pur, natural, nediluat, presat la rece – să punem 10-15 picături de ulei de mușcată. Îl putem pulveriza sub formă de spray umed pe haine și părul animalelor pentru a ține la distanță căpușele.

Am mâncat prea repede sau prea mult?

FotO: Shutterstock

Merită să punem în valiză o pungă de ceai de mentă, de ienupăr sau roiniță. Acesta din urmă este recomandat dacă avem probleme cu somnul, mai ales într-un mediu străin. Aceste plante medicinale stimulează digestia, astfel încât nu vom fi nevoiți să suferim de crampe ore în șir.

Menta îmbunătățește funcția bilei, are efect diuretic, reduce balonarea, dar poate fi binevenită și dacă am stat prea mult la soare.

Consumat rece, ceaiul din frunze de mentă ameliorează greața și calmează durerile de cap – este util și înaintea unui zbor cu avionul dacă cineva nu se simte confortabil să zboare – și ameliorează chiar și crampele menstruale.

Ajutor rapid pentru arsurile solare

Foto: Pixabay

Dacă ne-am ars deja de la soare, este mai bine să avem grijă de pielea roșie cât mai curând posibil. Un însoțitor perfect de vară poate fi apa de lavandă, care calmează și răcorește instantaneu părțile rănite ale corpului, în timp ce regenerează pielea deteriorată. Este și mai eficientă amestecată cu mentă și apă de trandafiri, dar în lunile calde putem face rost și de un spray de roiniță – pot fi folosite pe toate tipurile de piele și pot fi un ajutor zilnic chiar și pentru cei mai mici bebeluși.

Dacă transpirăm excesiv

Foto: Unsplash

Transpirația excesivă poate provoca cu siguranță momente foarte neplăcute – dacă preferăm soluțiile naturale, să încercăm tradiționalul oțet de mere. Înainte de orice, să curățăm și să uscăm bine suprafața de piele, apoi să înmuiem un tampon de vată în oțet de mere și să ungem pielea cu el.
Astfel putem reduce atât cantitatea de transpirație, cât și mirosurile neplăcute.
Dacă picioarele noastre sunt cele care au nevoie de ajutor, înainte de plecare să punem 2 litri de apă caldă într-o găleată, la care să adaugăm 2 linguri de oțet de mere și să înmuiem picioarele timp de cel puțin 20 de minute, apoi să le spălăm bine cu apă cu săpun. Atât bicarbonatul de sodiu, cât și sulfatul de magneziu sunt utile dacă nu avem oțet de mere la dispoziție. Ideea este să ne putem răsfăța la maximum în timpul vizitării orașelor sau drumețiilor.


AMI MÉG ÉRDEKELHET