5 tanács, hogy könnyebb legyen az alvás a repülőn

Rengeteg oka lehet, hogy miért nem tudsz elaludni egy repülőjáraton – igyekszünk megkönnyíteni a pihenést!

Fotó: Unsplash


Fények

Szerezz be egy többrétegű szemmaszkot, alvás előtt pedig ne nézz monitort (telefont, tabletet, számítógépet és a gép saját kijelzőjét), mert az általuk kibocsátott kék fény nagyon hasonlít a természetes fényhez és ez gátolja az alvásciklust befolyásoló hormon termelődését.

Ülés

Fotó: Unsplash

A legjobb esélyed az alvásra az ablak melletti ülésen nyílik. Besötétítheted az ablakot, nem zavarnak az utastársak, amikor ki kell menniük mosdóba, és nem lökdösi a könyöködet a büfékocsi. Véletlenül se ülj vészkijárat mellé, mert ott nem dönthetőek az ülések és sokszor a kartámasz is rögzített. Valamint a mosdók melletti székeket is hanyagold, mert azok meg zajosak.

Lábtér

Ha lehet, ne vigyél fel túl sok táskát az utastérbe, hogy biztosan minden elférjen a fejed fölötti tárolóban. Ha a lábadhoz is csomagot teszel, akkor korlátozod a mozgásodat és a nyújtózkodásra alkalmas teret. Ha 4 óránál többet repülsz, akkor ne legyen keresztbe téve a lábad, mert ez a testhelyzet gátolja a megfelelő vérkeringést, vérrögök alakulhatnak ki, és még a derekad is megfájdulhat ebben a pózban.

Komfort

Fotó: Shutterstock

Sajnos most már nagyon kevés légitársaság ad párnát vagy takarót az utasoknak, vagy nincs annyi, amennyi minden utasnak elég lenne, így a legjobb, ha veszel egy kis kompakt szettet, amiben van felfújható nyakpárna és egy mikroszálas takaró. Hidd el, saját alvóholmival könnyebben elalszol majd.

Zajszűrés

Gondoskodj füldugóról és zajszűrős fülhallgatóról, mert egy repülőn sosem lehet igazán csend, hiszen eleve a repülőnek van egy alapzaja, erre jönnek rá a stewardessek és az utasok neszezései, beszélgetés, zörgés. Utazás előtt tölts le a mobilodra egy meditációs appot vagy zenét, amit offline is tudsz hallgatni, hogy ellazulj.

AMI MÉG ÉRDEKELHET