5 hasznos utazási tanács Meghan Markle hercegnétől

Hogyan maradjanak illatosak a holmijaiank és maradjunk frissek és egészségesek akár egy fárasztó út során is?!

Fotó: Getty Images

Bár Harry herceg és felesége, Meghan Markle kiváltak a brit királyi családból és az Egyesült Államokba költöztek, a dráma nem ért véget: az utóbbi hónapokban egy róluk szóló Netflix-dokusorozat, valamint Harry önéletrajza is napvilágot látott. Most azonban egy régebbi kötetben szereplő utazási tippeket ajánlunk.

A Szabadság nyomában (Finding Freedom) című könyv még akkor készült a pár életéről, hétköznapjaikról és protokoll feladataikról, amikor még minden tökéletesnek tűnt a brit királyi családban. A kötet Meghan közreműködésével jött létre, aki színésznőként is sokat utazott, de amikor Harryvel való kapcsolata komolyra fordult, egyre többet ingázott az Egyesült Államok és Anglia között. A sussexi hercegné úgy gondolta, a tapasztalatai és tanácsai másoknak is jól jöhetnek a nyaralások során. Meghan nem nehezen beszerezhető holmikat, kiegészítőket, higiéniai termékeket vagy étrendkiegészítőket ajánl, hanem teljesen hétköznapi, hasznos kellékeket, amelyek a háztartásodban is megtalálhatóak.

5 utazási tipp Meghantól

Fotó: Wikimedia

  • Meghan illatosított ruhaszárító kendőket rétegez az összehajtott ruhái közé. Ezeket a textillapokat arra gyártják, hogy a szárítógépbe helyezve frissen tartsa a gépben száradó ruhadarabokat, hiszen vannak olyan kelmék, amiket csak alacsony hőfokon és lassan lehet szárítani. Ezek a kendők pedig enyhe illatot árasztanak, nem olyan intenzívek, mint a szekrényekbe akasztható ruhaillatosító tasakok.
  • Meghan nemcsak a ruháit szereti frissen tartani, hanem az arcbőrét is. A repülőgép forgatott, száraz a levegője kiszárítja a bőrt, az ajkakat és a nyálkahártyát, ezért a hercegné mindig sok folyadékot iszik, és hord magánál kicsi flakonos arcpermetet, ami felfrissíti egy hosszú út során.
  • A hercegné nem tesz egy lépést sem teafaolaj nélkül. A hétköznapi elixírnek antibakteriális, vírus- és gombaölő hatása van. A erős aromájú növény az eukaliptusz és a mirtusz rokona, és jó pattanásokra, gyulladt felületekre, sebekre, csípésekre, marásokra, viszkető bőrfelületre, kézfertőtlenítésre, azaz igen univerzális, ráadásul egy apró üvegcse teafaolaj olcsó és kis helyen is elfér.
  • A légúti fertőzések elkerülése érdekében vattás fültisztító pálcikára tesz egy kicsi Neosporin nevű antibakteriális kenőcsöt, amivel bekeni az orrát belülről. Szerinte ez távol tartja a kórokozókat.
  • Meghan már koronavírus-járvány előtt is kézfertőtlenítő spray-vel utazott mindenhova. Akkoriban még furcsán néztek rá a repülőn, amikor időnként előkapta a kézfertőtlenítőt és bekente a kezét, de ő legalább nyugodt volt, mert tiszta kézzel ehetett, ihatott repülés közben is.
AMI MÉG ÉRDEKELHET