5 útikönyv kalandvágyóknak

Öt csodálatos albumot ajánlunk, amelyeket lapozgatva ismét átélhetjük az ismeretlen tájak felfedezésének felemelő érzését.

Fotó: Getty Images

Utazni jó, olvasni jó, ajándékozni jó! A következő könyvek és albumok akár mindhármat összeköthetik.

Sarah Baxter: 500 történelmi túra a Föld körül

Kossuth Kiadó

A szerző a prehisztorikus kortól indulva napjainkig jut, praktikus tanácsokkal, geológiai érdekességekkel, illusztrált térképekkel és történelmi magyarázattal fűszerezve a legendássá vált és kevésbé ismert zarándok- és túraútvonalakat – legyen az A filozófusok útja Kiotóban, Tolkien-séta és Jura-part az Egyesült Királyságban vagy az inkák ösvénye Peruban.

Simon J. Woolf: Bakancslista. Bor – 1000 kaland a bor jegyében

Scolar Kiadó

A világ legcsodásabb dűlői, pincészetei, borfesztiváljai mellett az emblematikus borbárok és az ősi borbarlangok sem maradhatnak felfedezetlenül. Az albumot nézegetve inspirációt kaphatunk arra is, hogy pontosan melyik szezonban és merre induljunk, ha egy-egy borfajta legjobbját szeretnénk megízlelni, de a bennfentes szakértők arra is tanácsot adnak, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet egy borrégióból.

Jodi Peckman: Come Fly with Me. Flying in Stlye

Rizzoli

A szerző, aki a Rolling Stone magazin kreatív igazgatójaként és fotósaként a sztárvilág bennfentese, retro időutazásra invitál minket abba a korszakba, amikor a repülés még sikkes volt. Fotósorozat hírességekről, akik a repteret saját kifutójukként használták. John Lennon és Yoko Ono, Muhammad Ali, Cindy Crawford, Marlon Brando, Mick Jagger és sokan mások, akiknek fotóit látva felidézhetjük a repülés hőskorszakát.

Lonely Planet – The Ultimate Travel List

Lonely Planet

A világszerte ismert útikönyvkiadó nagyszerűségük alapján rangsorolta a világ leglenyűgözőbb látványosságait. A mesés fotókkal illusztrált album 500 desztinációt sorol fel, a kiadó állandó szerzőinek hosszú évtizedek alatt begyűjtött tapasztalatai alapján. Az album idei, második kiadása a klasszikusok mellett több mint száz újonnan nyílt vagy újra felfedezett gyöngyszemet is a figyelmünkbe ajánl – kiválasztásuknál a fenntarthatóság is fontos szempont volt.

John Brewer: 500 Races, Routes and Adventures

Universe

Végre egy album, amely a futás szerelmeseinek szemszögéből tekint az utazásra! A csodálatos fotókkal illusztrált inspiráló válogatás minden futó álma: minden kontinensről ajánl lenyűgöző és kipróbált útvonalakat, összesen 500-at. A pontos helyszínrajzokkal és statisztikai adatokkal gazdagított leírások között a kezdőtől egészen az élsportolói szintig válogathatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET