Un bol de arome– 5+1 supe din lumea întreagă

Nu există mâncare mai reconfortantă pe timp de iarnă decât o farfurie cu supă fierbinte. Să facem cunoștinţă cu cele mai incitante oferte internaţionale!

Fotó: Getty Images
Avem nenumărate motive să optăm pentru consumul supelor în lunile reci, întrucât, pe de-o parte, compensăm faptul că pe această vreme consumăm în mod firesc mai puţine lichide, pe de altă parte, majoritatea supelor conţin cantităţi semnificative de legume, cu care ne re-echilibrăm sistemul imunitar. De parcă n-ar fi de ajuns, variaţiile specifice de arome sunt, practic, nelimitate.

PHO

Foto: Unsplash

Putem înlocui cu ușurinţă o masă întreagă cu această supă, deoarece conţine tot ce avem nevoie: supă de bază delicioasă cu un gust caracteristic, paste - în acest caz făcute din făină de orez, o mulţime de legume și condimente verzi proaspete și carne (de obicei carne de vită sau pui), sau fructe de mare.

RAMEN

Foto: Pexels

Ar putea fi chiar vărul japonez al supei Pho, deoarece conceptul este asemănător: într-un castron mare de supă de carne fierbinte găsim tot ce ne dorim de la o supă consistentă. Pastele sunt din făină de grâu, iar ca topping, cel mai adesea carnea de porc și ouăle îmbogăţesc zeama aromată cu sos de soia sau pastă de miso.

Harira

Foto: 123rf

Este obligatorie nu numai pentru cei care preferă să meargă pe linia fără carne, dar și pentru cei care nu cred că este posibil să facă o supă bună fără carne. Supa de origine marocană este o adevărată bombă cu condimente, iar datorită legumelor și diferitelor tipuri de păstăi pe care le conţine, nu lasă senzaţia că ar lipsi ceva.

MINESTRONE

Foto: 123rf

Nu sunt prea multe supe care să ne amintească de vară, însă preferata italienilor face parte categoric dintre acestea. Ingredientele de bază se pot schimba în funcţie de anotimp și regiune, însă printre ingredientele cele mai importante negreșit vom întâlni roșii și parmezan.

BORȘ RUSESC

Foto: 123rf

Această mâncare de origine slavă este un adevărat ritual, lista ingredientelor fiind foarte lungă. Pe parcursul pregătirii, sfecla se călește separat, legumele se fierb cu carnea – de regulă de vită sau porc. Iar la servire, bineînţeles, nu lipsește de pe masă smântâna!

GULAȘ

Foto: 123rf

O adevărată bombă de energie – cu o porţie de supă de vită consistentă ne recăpătăm elanul chiar și după o excursie în frig. Cele mai bune gulașuri se fac adesea în aer liber, vara, la ceaun, însă pentru a ne încălzi sufletul, merită să încercăm și
varianta preparată în casă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET