7 érdekesség Bora Bora mesés szigetéről

A tiszta vízéről, fehér homokos strandjairól és végtelen kék egéről híres Bora Bora egy kis sziget Francia Polinéziában, a Csendes-óceán déli részén, Tahititől észak-nyugatra.

Fotó: Getty Images

Íme hét érdekes tény a népszerű luxus úticélról.

1. Valószínűleg rosszul ejtjük a nevét

A sziget tahiti nyelvjárásban beszélő őslakosai P-nek ejtik a B betűt. Ezért a helyes kiejtés: Pora Pora.

2. Valamikor amerikai katonai támaszpont volt

A második világháború idején az Egyesült Államok katonai ellátóbázisnak használta a szigetet, amelyre hét óriási ágyút is telepített, az esetleges japán támadások elhárítására. A szigetet végül elkerülték a harcok.

3. Értékes fekete gyöngyeiről ismert

Fotó: Getty Images

Az egyedi és értékes fekete gyöngyök kizárólag Bora Borán találhatók. Mivel rendkívül ritkák, egy fekete gyöngyökből álló nyaklánc ára elérheti az 50 ezer dollárt is.

4. Bora Bora egy kialudt vulkán maradványa

Az egyedülálló táj annak is köszönhető, hogy a sziget a megolvadt lávából alakult ki.

5. Nem létezik tömegközlekedés

Fotó: Unsplash

Bora Borát három falu alkotja: Anau, Faanui és Vaitape, amelyeknek együttesen sincs 9000 állandó lakosa. A sziget mindössze 29,3 négyzetkilométeres területe túl kicsi a tömegközlekedéshez.

6. A virágoknak jelentése van

Amikor egy nő a bal fülénél visel virágot, az annak a jele, hogy házas vagy már eljegyezték, míg a jobb fülnél viselt virág azt jelenti, hogy egyedülálló. A helyi szokást a fiatalok még minidg használják flörtölésre.

7. A korallzátony az egyik legszebb a világon

A szállodák többségének van rehabilitációs programja a korallzátonyoknak számára, amelyek az UNESCO Világörökség részei. A program már több veszélyeztetett fajt mentett meg.

Fotó: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET