7 hasznos app utazáshoz

Ha fejben már elkezdtünk csomagolni a következő utunkra, ne feledkezzünk meg néhány hasznos, ingyenes applikációról se.

Fotó: Getty Images


1. PACKPOINT

Kitűnő mobilalkalmazás a stresszmentes pakoláshoz – ha általában fejtörést okoz, hogy minden beleférjen a bőröndbe, a PackPoint profi segítséget nyújt. Csupán válaszolnunk kell az utazással kapcsolatban néhány egyszerű kérdésre, az app pedig személyre szabott listát készít, figyelembe véve az időjárás-előrejelzést, a tevékenységi köröket, sőt akár még a közelben fellelhető mosodai lehetőségeket is. A PackPoint által generált lista egyszerűen szűkíthető vagy bővíthető.

2. LOUNGEBUDDY

A LoungeBuddy hozzáférést kínál a reptéri prémium várókhoz szerte a világon, függetlenül attól, hogy melyik légitársasággal és melyik osztályon utazunk. Miután megadtuk az utazásunk adatait, megmutatja, mely reptéri lounge-hoz van ingyenes hozzáférésünk. A LoungeBuddy akkor is segít, ha fizetés ellenében szeretnénk igénybe venni egy adott reptéri váró szolgáltatásait.

3. LIVETREKKER

Aki szereti alaposan dokumentálni utazási élményeit, nagyra értékeli majd a LiveTrekker alkalmazást. Az interaktív útinapló lehetőséget ad arra, hogy élményeinket térképekkel, képekkel, videókkal dokumentáljuk és megosszuk azokat ismerőseinkkel.

Fotó: Getty Images

4. WEATHER CHANNEL

Megvan a helyszín és az időpont, ám nincs információnk a várható időjárásról? A Weather Channel segít, hogy az utazásunk alatt a helyi időjárási viszonyokkal is számolhassunk. Az alkalmazás a világ különböző pontjairól elérhető többnapos előrejelzéssel, meteorológiai információkkal és folyamatos frissítésekkel támogat abban, hogy egy hirtelen kialakuló zápor se érjen minket váratlanul.

5. SPLITTR

Ha baráti társaságban utazunk, gyakran előfordul, hogy itt-ott felváltva fizetünk, utunk végére érve pedig szinte kinyomozhatatlan, hogy ki, kinek és mennyivel tartozik. A Splittr pont ebben segít! A költségelszámoló applikációval egyszerűen megoldható a bevételek és kiadások nyilvántartása, mivel tételesen rögzíti, ki mennyivel járult hozzá egy-egy költséghez. Az utazás végén pedig az útitársainknak is továbbküldhető táblázatot generál számunkra.

6. ROME 2 RIO

Megbízható buszmenetrendet keres Srí Lankán? Hány átszállásra lesz szüksége a párizsi metróban? A Rome 2 Rio appon egyik feladat sem fog ki. Nem számít, hogy a világ legeldugottabb pontján tartózkodunk éppen, az útvonaltervező mobilalkalmazás megmutatja az ideális légi, szárazföldi vagy vízi útvonalat. Emellett az árakat, a távolságokat és az utazási időt is jelzi.

7. XE CURRENCY CONVERTER

A világ összes pénzneme egy alkalmazásban. Az XE Currency Converter segítségével a különböző devizák kiválasztásával azonnal megtudhatjuk, hogy az általunk megadott pénznemnek milyen az aktuális középárfolyama, ráadásul ehhez még wifi sem szükséges.

AMI MÉG ÉRDEKELHET