7 din cele mai fermecătoare orășele din Europa

Orașe mici de pe bătrânul continent, care oferă peisaje impresionante, mâncare delicioasă și multe altele.

Foto: Unsplash

Pentru fiecare Paris, Roma și Londra, există sute de localități europene mici care captează spiritul națiunii lor. Iată 7 din cele mai bune orășele pe care să le adăugați pe lista voastră de călătorie.

Rovinj, Croația

Foto: Unsplash

Clădirile pictate în culori vii, străzile întortocheate și o biserică pe deal, grupate împreună pe o mică peninsulă fac din vechiul port pescăresc din Rovinj un punct important al coastei istriene. Gustați sardine aduse direct din mare, trufele locale celebre și vinurile de aici. Parcul național de pe insula Brijuni este o excursie excelentă de o zi, și aveți la dispoziție conexiuni cu barca din satul din apropiere, Fažana.

Óbidos, Portugalia

Foto: Unsplash

Expresia „potrivită pentru o regină" este perfectă pentru Óbidos. Timp de secole, această frumoasă mică bijuterie a fost prezentată ca un cadou de nuntă reginelor portugheze. Orașul situat pe un deal cu ziduri impresionante emană încă aceeași carismă care a atras atenția Reginei Isabel în secolul al XIII-lea (determinându-l astfel pe soțul ei să i-l ofere). Oriunde te duci, străzile abrupte de piatră se învârt între case văruite. Stă de pază peste toate acestea Castelo de Óbidos, miraculos de bine conservat.

Otranto, Italia

Foto: Unsplash

Pentru un oraș mic european cu vibrații de plajă din Caraibe sau Pacificul de Sud, mergeți la Otranto. Acest port din Puglia, îmbibat de soare, are kilometri de plaje cu apă strălucitoare. Între după-amiezele de înot, snorkeling și plajă, poți rătăci în centrul istoric (să vizitezi de exemplu catedrala medievală a orașului pentru a vedea mozaicurile de pe podea datând din secolul al XII-lea) și fă o excursie de o zi la superba Lecce, „Florența din sud".

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Foto: Unsplash

Localitatea din sudul Germaniei oferă toate punctele de referință romantice bavareze, cu turnulețe, arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate în lemn. Nu e de mirare că a fost una dintre locațiile de filmare pentru seria Harry Potter. După ce ați străbătut nodul aleilor pietruite, mergeți pe zidul de piatră de 1,5 kilometru pentru a vedea panorama unui oraș perfect și împrejurimile sale bucolice.

Saint-Jean-de-Luz, Franța

Foto: Unsplash

În minunatul cartier vechi, Saint-Jean-de-Luz își păstrează atmosfera de sat pescăresc din Țara Bascilor cu clădiri din lemn, bărci din portul adăpostit și nisip auriu care încadrează plimbarea pitorească pe plajă. Orașul este plin de vizitatori vara, iar surferii se adună aici în orice perioadă a anului pentru emblematicele locuri de surf Plage de Lafitenia și Belharra.

Telč, Republica Cehă

Foto: Unsplash

Republica Cehă are multe orașe minuscule care par să fi izvorât dintr-o poveste. Unul care nu trebuie ratat este Telč, un oraș al Patrimoniului Mondial UNESCO aflat la granița regiunilor Moravia și Boemia. Centrul istoric rafinat al lui Telč pare a fi creația fantezistă a unui scenograf de la Hollywood. Piața centrală triunghiulară ne uimește cu case de piatră colorate, conectate printr-o linie continuă de arcade delicate.

Cadaqués, Spania

Foto: Unsplash

Amplasat pe Costa Brava din Spania, lângă granița cu Franța, Cadaqués se distinge prin clădiri văruite și alei de piatră care se îndreaptă spre un port. Admirați orașul luat parcă din cărți poștale de pe unul dintre numeroasele trasee de drumeții. Bucurați-vă de plajele mici și însorite și închiriați o barcă pentru o zi de explorare a golfurilor din apropiere.

AMI MÉG ÉRDEKELHET