7 sfaturi pentru sezonul de schi din această iarnă

Epidemia își pune amprenta și pe vacanța de iarnă.

Foto: Getty Images

O călătorie în străinătate poate implica organizare și costuri suplimentare semnificative, dar și pe pârtiile din România este important să ținem cont de următoarele sfaturi.

Schiorii sunt obișnuiți să-și acopere fața din cauza vântului și a aerului rece, dar în timpul epidemiei protecția prin masca de schi nu va fi suficientă. Pe lângă dispozițiile generale, proprietarii pârtiilor de schi vor stabili și reguli proprii pentru siguranță maximă.

Foto: Unsplash

Planifică din timp!

Spontaneitatea este ceva ce ne-a lipsit oricum în acest an, așa că mai bine să ne gândim înainte: cât timp vom sta pe pârtie, pe care dintre pârtii vrem să coborâm, vom avea timp să ne închiriem echipamentul, când și pentru cât timp să meargă copiii la lecții de schi? Și, desigur: când trebuie să plecăm de pe pârtie pentru a ajunge în timp acasă sau la locul de cazare?

Să păstrăm distanţa!

Operatorii vor face totul pentru a împrăștia cât mai mult mulțimea, cu toate acestea este importantsă ne protejăm și noi: pe pârtie să ocolim de la cât mai mare distanță pe schiorii din față și de lângă noi!

Mesele, altfel

Să regândim și mesele, pentru că nu orice restaurant va fi deschis în acest an, iar în cele care ne vor servi, ne putem aștepta la cozi lungi. Dacă este posibil, să planificăm mesele importante înainte și după activitatea sportivă, deoarece momentan restaurantele ne pot servi doar în sistem catering. Băutura păstrată caldă într-un termos și gustarea preambalată pot fi cheia reaprovizionării cu energie.

Foto: Getty Images

Lecții singur

Dacă până acum am optat pentru lecțiile de schi în grup, în acest an este mai bine să cerem câteva antrenamente individuale. Prețul va fi aproximativ la fel, scade în schimb riscul de infectare.

Fără shopping

Să ne pregătim pentru orice situație încă de acasă! Să avem la noi cremă de protecție solară pentru față, dezinfectant pentru mâini, măști de schimb. Greu de crezut că va fi un magazin deschis în apropiere, iar dacă da, este puțin probabil să putem cumpăra așa ceva. Iar dacă am plecat la drum și ne lipsește ceva, ne putem opri la o benzinărie, unde putem cumpăra aproape oricare din aceste lucruri.

Foto: Unsplash

De pe smartphone

Dacă este posibil, să ne cumpărăm online biletele pentru pârtie, iar înainte de plecare să ne interesăm tot prin telefon despre condițiile de închiriere. Soluția ideală este echipamentul propriu sau închiriat de la rude sau prieteni.

Dacă vrem o vacanţă mai lungă

În cazul în care planificăm o vacanță de iarnă de două sau mai multe săptămâni – acceptând astfel carantina din altă țară și cea de acasă la întoarcere, să fim mereu bine informați despre regulile actuale din țară și din străinătate. Ca și la noi, și în țările din jur restricțiile sunt înăsprite sau relaxate la fiecare câteva săptămâni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET