Kíváncsi vagy a nagyvilágra? Íme 5 különleges utazós sorozat és dokumentumfilm!

Az alábbi utazós sorozatok és dokumentumfilmek élményszámba mennek és kitűnő utazási inspirációk.

Fotó: Getty Images

Meglepő gasztrosorozat, vicces és mégis sokat adó világjáró dokumentumfilm, tragikus alpinista-sztori, amit sosem felejtünk majd el – változatos ajánlatunkban ráadásul veszélyes helyekre specializálódott mesélőnk is akad, valamint egy szép tájakat bemutató rövidfilmet is felvettünk a listánkra. Jó szórakozást!

K2: Megérinteni a mennyet (HBO Go)

youtu.be

IDFA 2015 | Trailer | K2 - Touching the Sky

„Az ember életében hányszor láthatja a K2 csúcsát?" – hangzik el a dokumentumfilmben, és talán ez az egész alkotás központi motívuma. A lengyel rendező-operatőr, Eliza Kubarska úgy akart visszamenni az expedícióval a múltjába, hogy „legyen jövője", azaz film formájában szerette volna feldolgozni szülei elvesztését, akik sok másik hegymászóval együtt egy hegyi viharban hunytak el 1989-ben a K2-n. A forgatás alatt bejárták azt az útvonalat, ahol a tragédia történt. Megható gondolatok hangzanak el arról, egy gyerek miként próbál meg feldolgozni egy ilyen tragédiát.

Street Food sorozatok (Netflix)

youtu.be

Street Food: Latin America | Official Trailer | Netflix

Még hogy a főzős műsorok unalmasak?! A az amerikai streamingszolgáltató Street Food szériái nemcsak gasztroélményt nyújtanak, de rálátást adnak egy-egy nép kultúrájára, a hétköznapjaikra, a történelmükre. Megtudjuk, mit miért esznek és persze, hogyan készítik el jellemző fogásaikat, emellett különleges sorsokat is megismerhetünk.

Natonal Parks Adventure (Netflix)

youtu.be

National Parks Adventure Bruce Springsteen Trailer

Bejárhatjuk az Egyesült Államok legszebb tájait, ráadásul Robert Redford a narrátorunk, ami önmagában élmény! A látványvilág mellett a zenei aláfestés is igényes: a nemzeti parkokat bejáró filmben három utazó szemszögéből ismerhetjük meg az ország élővilágát és legérdekesebb természeti képződményeit.

Larry Charles Dangerous World of Comedy (Netflix)

youtu.be

Larry Charles’ Dangerous World of Comedy | Official Trailer [HD] | Netflix

Mit jelent a humor? A háborús zónákban is képesek szórakoztatni a humoristák vagy a stand up előadók? Születnek vígjátékok válságban is? Ezt a témát járja körbe a rendező és humorista Larry Charles. A provokatív és merész sorozatból megtudhatjuk, hogy a legszegényebb nyomornegyedekben, a háború sújtotta országokban is van humor – csak ott éppen, a puszta szórakoztatás helyett a túlélés eszközeként szolgál.

Dark Tourist (Netflix)

youtu.be

Dark Tourist | Official Trailer [HD] | Netflix

David Ferrier újságíró, azaz a Dark Tourist utazásai során nem a felkapott, turistamágnes helyekre kíváncsi, hanem furcsa vagy tragikus emlékű látványosságok után kutat. Sokszor a testi épségét is kockáztatja, hogy veszélyes, meghökkentő helyeket mutasson meg a nézőknek – találkozik drogmaffiával, forgat háborús övezetben és radioaktív területeken élőkkel is készít interjút.

AMI MÉG ÉRDEKELHET